Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Δεύτερος γύρος συναντήσεων...

Συνεχίζονται και σήμερα, Τετάρτη, στις 13.00, οι διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, με νέα συνεδρίαση των εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, για τους βασικούς άξονες, αλλά και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.....



Σημειώνεται ότι μία πρώτη συνάντηση μεταξύ των αντιπροσώπων των τριών κομμάτων ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης, ενώ είχε σημειωθεί σημαντική καθυστέρηση λόγω του εκρηκτικού κλίματος που είχε επικρατήσει σε σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ, υπό τον κ. Βενιζέλο, για το αν θα συμμετάσχουν στελέχη του κόμματος στη νέα κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Βενιζέλος είχε εκφράσει νωρίτερα την πεποίθησή του ότι έως αύριο (σ.σ. σήμερα, Τετάρτη) θα έχει συγκροτηθεί κυβέρνηση με τη συμμετοχή Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς, ισχυριζόμενος ότι αυτό είναι η μοναδική «πρακτική λύση».

Ακόμα, σε σύσκεψη της κεντρικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, φαίνεται να αποφασίστηκε η στήριξη ενός κυβερνητικού σχήματος συνεργασίας, δίχως ωστόσο την εμπλοκή πολιτικών εκλεγμένων του κόμματός τους.

Πάντως, σε λίγο ξεκινάει η κρίσιμη σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ, όπου ο Ευ. Βενιζέλος έχει να αντιμετωπίσει μεγάλο εσωκομματικό μέτωπο, το οποίο αντιδρά στην προοπτική το ΠΑΣΟΚ να γίνει δεκανίκι υπηρεσιακών υπουργών.