Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Πού κρίνονται οι εκλογές: Ώριμοι και ύπαιθρος εναντίον νέων και αστικών κέντρων

Οι ώριμοι ψηφοφόροι, όπως και κάτοικοι της υπαίθρου, εμπιστεύονται τη Νέα Δημοκρατία...
Οι νέοι κάτοικοι των μεγάλων αστικών κέντρων - Λεκανοπέδιο Αττικής, Α' Θεσσαλονίκης, Πάτρα, προτιμούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Η έκβαση των δύο συγκρούσεων θα κρίνει τον νικητή.

Τα κομματικά επιτελεία ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζουν τα δυνατά σημεία τους και προσπαθούν να βελτιώσουν τις αδυναμίες τους.

Ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε προσωπικά τα περίπτερα της ΝΔ στην Αθήνα- δεν υπήρχαν τέτοια στην αναμέτρηση του Μαΐου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει δυνάμεις σε περιοχές της υπαίθρ�υ όπως π.χ. η Πρέβεζα- έχασε την έδρα από το ΠΑΣΟΚ για 700 ψήφους, η Ηλεία- πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσειδεύτερη έδρας και η Κοζάνη - δεν έβγαλε βουλευτή αν και ήταν δεύτερο κόμμα.

Η ΝΔ στις ηλικίες πάνω από 54 χρόνων συγκεντρώνει ποσοστό υπερδιπλάσιο αυτού που κερδίζει στις νεαρότερες ηλικίες. Και ο ΣΥΡΙΖΑ αντιστοίχως έχει υπερδιπλάσιο ποσοστό στους ψηφοφόρους μέχρι 54 χρόνων από αυτό που συγκεντρώνει στις ώριμες ηλικίες.

Η ΝΔ βάζει στην προεκλογική ατζέντα τον κίνδυνο της δραχμής και το μεταναστευτικό και ο ΣΥΡΙΖΑ προτάσεις που
δίνουν ελπίδα.

Τ ο ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του, φαίνεται να μην έλκει καθόλου τη νεολαία, κινούμενο σε χαμηλά, μονοψήφια ποσοστά.
Ισχυρές δυνάμεις στους νέους και τους κατοίκους της Αττικής, εμφανίζουν το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, ενώ αναλογική επιρροή σε όλες τις ηλικίες και όλη την Επικράτεια, εμφανίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Δημοκρατική Αριστερά.

newpost.gr