Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ

Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας είναι ακόμη υπαρκτός προειδοποίησε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Φώτης Κουβέλης. «Είναι εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση έχουμε βαθιά ύφεση, τίποτε δεν είναι δεδομένο» ανέφερε. Έκανε...
λόγο για ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης με ορίζοντα τετραετίας με στόχο την πολιτική επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων. «Διεκδικούμε επιμήκυνση. Τα πράγματα θα πρέπει να κρίνονται στο πλαίσιο βαθιάς ύφεσης που μαστίζουν τη χώρα μας, δεν θα έχουν τα μέτρα έτσι αποτελεσματικότητα» σημείωσε.

Δεν θα έχουμε άλλα μέτρα μέσα στο 2012 διαβεβαίωσε. «Αναζητούμε ισοδύναμα για τα 3 με 3,5 δισ. ευρώ, τα 8 δισ. ευρώ έχουν βρεθεί. Δεν θα έχουμε οριζόντια εφαρμογή μέτρων. Αν υπάρχουν μισθολογικές και συνταξιοδοτικές ακρότητες θα το εξετάσουμε (...) Η προσπάθεια μας είναι να μην περικοπούν τα προνοιακά επιδόματα» σημε! ίωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Για το ειδικό μισθολόγιο είπε ότι προσπάθεια είναι να μην γίνουν αλλαγές στο μισθολογικό καθεστώς, καθώς έχουν γίνει ήδη σημαντικές περικοπές στις επαγγελματικές ομάδες που αφορά.

Όπως ανέφερε για το τέλος ακινήτων η κυβέρνηση αντιμετωπίζει να υπάρξει ελάφρυνση πέραν των αυξημένων δόσεων με διάκριση κοινωνικών κατηγοριών. «Όσα νοικοκυριά είναι ενταγμένα στο κοινωνικό τιμολόγιο διεκδικούμε να εξαιρεθούν από το χαράτσι» είπε.