Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Έτοιμοι να εγκαταλείψουν τις καλλιέργειες λόγω έλλειψης ρευστότητας οι Ηλείοι αγρότες!

Σε αδιέξοδο έχουν περιέλθει οι αγρότες του νομού που εν μέσω οικονομικής κρίσης και με τον καιρό να τους προκαλεί σοβαρά προβλήματα καλούνται να πληρώσουν τοις μετρητοίς εφόδια και λιπάσματα αφού οι προμηθευτές δε δέχονται πλέον επιταγές. Με την έλλειψη....


ρευστότητας στον αγροτικ� κόσμο και με τους ίδιους τους παραγωγούς να μην έχουν λάβει ακόμη τις αποζημιώσεις για τις περσινές καταστροφές κινδυνεύουν όπως αναφέρουν οι εαρινές καλλιέργειες που ήδη έχουν φυτευτεί.
Σύμφωνα με παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής της Βάρδας οι έμποροι αδυνατούν να πληρώσουν για τα προϊόντα που τους έχουν διαθέσει, οι προμηθευτές εφοδίων αρνούνται να τους πιστώσουν και πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος οι καλλιέργειες που έχουν ήδη ξεκινήσει να μείνουν στη μέση και οι αγρότες να μην έχουν παραγωγή.
Οι αγρότες ζητούν από την πολιτεία να μεριμνή! σει, ώστε η Ηλεία να μείνει φέτος χωρίς παραγωγή, κάνοντας παρεμβάσεις προκειμένου να υπάρξει ρευστότητα στον κλάδο των παραγωγών. Αυτό που ζητούν είναι να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις για τις καταστροφές του Οκτωβρίου του 2011 αλλά και να γίνουν ενέργειες ώστε να δοθεί γρηγορότερα η επιστροφή του Φ.Π.Α ώστε και οι ίδιοι να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν και να μην αναγκαστούν όπως τονίζουν να εγκαταλείψουν τις καλλιέργειες.
Ήδη αρκετοί παραγωγοί είναι χρεωμένοι στους προμηθευτές εφοδίων από την περασμένη χρονιά και πλέον χωρίς να έχουν χρήματα καλούνται να π�ηρώσουν εξ ολοκλήρου το ποσό για τα εφόδια που θα χρειαστούν. Οι καλλιεργητές τονίζουν ότι είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος να μη μπορέσουν να συντηρήσουν τις καλλιέργειές τους αν δεν υπάρξει η απαραίτητη στήριξη από την πολιτεία.
Οι εκπρόσωποι του αγροτικού κλάδου δικαιολογούν τους προμηθευτές και τους γεωπόνους που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση αν και οι ίδιοι όπως τονίζουν οδηγούνται στην καταστροφή.


Βάσω Κοκκινογένη

Περισσότερα στην ΠΑΤΡΙΣ