Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Πολιτικοί διαξιφισμοί στη Βουλή εν όψει της ψήφου εμπιστοσύνης

Η συζήτηση ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Κυριακής με την ψηφοφορία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
Κατηγορώ κατά της κυβέρνησης ότι έχει αναρτήσει γενικό πωλητήριο της Ελλάδας...
εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του Κοινοβουλίου το Σάββατο. Ο Ευ.Βενιζέλος ανέβασε τους τόνους με σκληρή επίθεση στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ότι «καιροφυλακτεί για την αποτυχία της κυβέρνησης και της χώρας». Δεν ήταν «αβασάνιστη» η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, είπε ο Φώτης Κουβέλης στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, που κορυφώνεται τα μεσάνυχτα της Κυριακής με την ψηφοφορία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Την Κυριακή αναμ�νεται και η ομιλία της γγ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα ενώπιον του Κοινοβουλίου, καθώς αποχώρησε το Σάββατο πριν την προγραμματισμένη ομιλία της στη Βουλή εξαιτίας αδιαθεσίας.

Η δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης άρχισε λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα του Σαββάτου, με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να ανεβαίνει στο βήμα καταγγέλλοντας πως οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ήταν η «ανάγνωση γενικού πωλητηρίου της Ελλάδας που αναρτήθηκε πρωτίστως στις δανείσ! τριε ς χώρες».

Στην ανάγνωση των προγραμματικών του δηλώσεων, την Παρασκευή, ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε έμφαση στην προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, με συγκεκριμένη αναφορά στον ΟΣΕ και τη ΔΕΗ, και την επίσπευση των μεταρρυθμίσεων. Σχετικά με το μνημόνιο ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «το νόημα της επαναδιαπραγμάτευσης δεν είναι η αλλαγή των στόχων, αλλά η αλλαγή όσων εμποδίζουν της επίτευξή τους» τονίζοντας πως η κυβέρνηση θέλει τροποποιήσεις του προγράμματος στα σημεία που επιτείνουν την ύφεση για την επίτευξη των στόχων, απορρίπτοντας τις μονομερείς ενέργ�ιες.

Στο πρώτο σαφές δείγμα της αντιπολιτευτικής του τακτικής, ο κ. Τσίπρας μίλησε το Σάββατο για «αγγελτήριο πωλήσεων γης και ακινήτων», επίθεση στη δημόσια περιουσία και παραπλάνηση του λαού προεκλογικά, τονίζοντας ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά αποτελεί συνέχιση των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου. «Το 2009 κάποιοι μας είπαν 'λεφτά υπάρχουν', τώρα είπατε ' υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση'. Ο λαός συγχωρεί τα λάθη, δεν θα συγχωρέσει όμως την κοροϊδία» δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

in.gr