Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

O Κώστας Σπυρόπουλος μιλάει για την Αλίκη Βουγιουκλάκη

O Κώστας Σπυρόπουλος μιλάει για την Αλίκη Βουγιουκλάκη
16 χρόνια μετά το θάνατο της Αλίκης ο επί εννιά χρόνια σύντροφός της (1987-1996) μιλάει για το πρώτο τους φιλί, την διαφορά ηλικίας και τις τελευταίες της ώρες....

Στην επέτειο των 16 χρόνων από τον θάνατο της μεγάλης Ελληνίδας σταρ ο Κώστας Σπυρόπουλος μίλησε στο Πρώτο Θέμα για την αρχή, την μέση και το τέλος της σχέσης τους. Ξεκινώντας από το πρώτο τους φιλί, στις πρόβες του "Λίγο πιο νωρίς, λίγο πιο αργά": «Το ερωτικό ούτε καν που περνούσε από το μυαλό μου και νομίζω ούτε από το δικό της, γιατί ήταν σκληρή επαγγελματίας. Μέχρι που ήρθε η στιγμή στις πρόβες να κάνουμε το φιλί της παράστασης. Εκεί τα ξεχνάω όλα και κάτι μαγικό συνέβη. Φιλιόμαστε κανονικά και γυρίζει η Αλίκη και λέει μπροστά στους ηθοποιούς στον σκηνοθέτη και στους τεχνικούς: "Ωπα, κοίτα απόδοση ο μικρός"».
Όσον αφορά την διαφορά ηλικίας μεταξύ τους, επισημαίνει: «"Όσο κρατήσει" μου έλεγε. Το τι γράφανε δεν περιγράφεται. Από την άλλη, η Αλίκη έδινε και μια ελπίδα σε γυναίκες που βρισκόντουσαν στην ωριμότητα τους, ότι η διεκδίκηση δεν σταματάει. Το 87 φαντάσου, όχι σήμερα (...) Η διαφορά ηλικίας δεν έβαζε τρικλοποδιά. Μην σου πω ότι εγώ ήμουν πιο συντηρητικός , πιο κουμπωμένος και μου έλεγε, "Αμάν πια, πήρα έναν νέο και βρήκα ένα γέρο"».
Προσθέτοντας πως : «Η Αλίκη δεν είχε πρόβλημα με την ηλικία της. Την έλεγε μέσα από γρίφους. Είχε γίνει κάποια στιγμή μέρος του παιχνιδιού. Της εικόνας της. Πολλές φορές το ξορκιζε κι έλεγε: "Στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάμε για σχοινί"».
Τέλος, σχετικά με τις δραματικές τελευταίες της ώρες, ο Κώστας Σπυρόπουλος θυμάται «Όταν ήρθε το σκοτάδι, συμπεριφέρθηκε σαν επαγγελματίας. Θυμάμαι το θάρρος της. Γνώριζε τα πάντα. Από τις αρχές του Ιουλίου του 1996 έπεφτε συνεχώς σε κώμα και μετά ξυπνούσε. Μια μέρα μου είχε πει: "Κωστάκη, αν συνεχιστεί για πολύ αυτό, βγάλτε τα καλώδια. Ξηλώστε τα!". Στις 20 Ιουλίου, μέρα των γενεθλίων της έπεσε σε κώμα. Στις 23 ανακοινώθηκε ότι έφυγε».