Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Επίσκεψη Πέρες με το βλέμμα στραμμένο σε συνεργασία

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει από τη Δευτέρα έως την Πέμπτη ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες.
Στην ατζέντα των επαφών του με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία θα βρεθούν τα ενεργειακά, η συνεργασία στον τομέα της αγροτικής παραγωγής και η τουριστική συνεργασία.

Ο Σιμόν Πέρες, που επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα με την ιδιότητα του αρχηγού του Κράτους του Ισραήλ, θα πραγματοποιήσει ένα ευρύτατο κύκλο επαφών με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας μας και, μεταξύ άλλων, θα του απονεμηθεί το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων.

Μετά την άφιξή του, το πρωί της Δευτέρας, ο Σιμόν Πέρες θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος το βράδυ θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Ισραηλινού προέδρου.

Την ίδια ημέρα, θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, καθώς και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Την Τρίτη θα του απονεμηθεί το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων, ενώ την Τετάρτη ο Ισραηλινός πρόεδρος, μαζί με τον Κάρολο Παπούλια, θα μεταβούν στην Ύδρα.