Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Νίκος Δένδιας: Νέες αυστηρές ποινές για τα αδικήματα με ρατσιστικό υπόβαθρο

Νίκος Δένδιας: Νέες αυστηρές ποινές για τα αδικήματα με ρατσιστικό υπόβαθρο ΚΕΝΤΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΑΝΤΟΥ - ΡΙΨΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
 
Την εισήγηση, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, της καθιέρωσης επιβαρυντικής περίστασης για αδικήματα ρατσιστικού υπόβαθρου, μελετά ο υπουργός Δημόσιας �άξης, Νίκος Δένδιας.
Σύμφωνα με συνέντευξη του υπουργού στην αυριανή Real Νews, «η Δημοκρατία δεν μπορεί να παραμείνει απαθής απέναντι σε δολοφονικές ενέργειες»....


Παράλληλα, ο κ. Δένδιας υπογραμμίζει ότι αναμένεται σε πρώτο στάδιο η δημιουργία οκτώ κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών, ενώ αργότερα θα αναπτυχθούν κέντρα στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.

Ως προς αυτό το ζήτημα, ο βουλευτής Κέρκυρας αναγνωρίζει ότι οι τοπικές κοινωνίες μπορεί να προβληματίζονται, όμως, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, το «όχι εδώ, πηγαίνετε αλλού, πρέπει να σταματήσει». Πάντως αξίζει να καταγράφει ότι βάσει των λεγομένων του κ. Δένδια, υπάρχουν υπουργοί που ήδη ζητούν την εξαίρεση των εκλογικών περιφερειών τους.

Όμως, σε κάθε περίπτωση, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση, «δεν έχω λόγο να κάθομαι σε αυτή την καρέκλα και να παρατηρώ τη χώρα μου να διολισθαίνει στην ανομία»

Τέλος, σε αποστροφή του λόγου του, ο υπουργός επισημαίνει ότι δεν θεωρεί απίθανη την ύπαρξη έντονων κινητοποιήσεων από το Σεπτέμβριο, όταν και θα ληφθούν τα μέτρα των περικοπών. Σε αυτή την περίπτωση, όπως αποκαλύπτει, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο ρίψης νερού, αντί της ρίψης χημικών, προς αντιμετώπιση των διαδηλωτών.