Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Με «Όρνιθες» και μελοποιημένο Ελύτη ρίχνουν αυλαία τα φετινά Επιδαύρια

Με την αριστοφανική κωμωδία «Όρνιθες» και με μία μοναδική συναυλία αφιερωμένη στον Οδυσσέα Ελύτη ολοκληρώνεται στις 10 και 11 Αυγούστου το Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Την παράσταση «Όρνιθες» (Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου) από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον πρωταγωνιστικό ρόλο σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας.

«Ένα έργο τόσο σύγχρονο» σχολιάζει ο Γιάννης Κακλέας, «όσο και η ανάγκη του ανθρώπου να πετάξει πάνω από τις ατομικές και κοινωνικές δεσμεύσεις του και να δημιουργήσει μια άλλη κοινωνία, χωρίς υποκρισία, φόβο, καταστροφι�ή μανία και κοινωνική αδικία. Ουτοπικό; Από εμάς εξαρτάται!».

Μαζί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, παίζουν οι ηθοποιοί Κώστας Μπερικόπουλος, Γιώργος Χρυσοστόμου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Σωκράτης Πατσίκας, Αγορίτσα Οικονόμου, Σταύρος Σιόλας, Μάρα Βλαχάκη, Προκόπης Αγαθοκλέους. Την παράσταση «ντύνει» η μουσική του Μάνου Χατζιδάκι και τα σκηνικά υπογράφει ο Μανόλης Παντελιδάκης.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Στέφανος Κορκολής στο πιάνο στο μικρό θέατρο της Επιδαύρου θα αποτίσουν φόρο ! τιμή ς στον Οδυσσέα Ελύτη, ερμηνεύοντας μελοποιημένη ποίηση του νομπελίστα ποιητή.