Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Γυμναστείτε χορεύοντας zumba

Γυμναστείτε χορεύοντας zumba
Αν και στην Αμερική μετράει περίπου 20 χρόνια, στην Ελλάδα είναι κάτι σχετικά καινούργιο αλλά με ολοένα και περισσότερους νέους θαυμαστές και λάτρεις του fitness. Ο λόγος για τη zumba dance, ένα συνδυασμό αεροβικής γυμναστικής και χορού με latin διάθεση και μουσική επένδυση....

Η zumba dance στην ουσία είναι χορός και γυμναστική. Περιλαμβάνει προπονήσεις στις οποίες αργοί και γρήγοροι ρυθμοί εναλλάσσονται μαζί με τις κινήσεις των σάλσα, μερένγκε, ρέγκε, τσα τσα, χιπ-χοπ, φλαμένκο, σάμπα, ακόμη και του χορού της κοιλιάς.
Τα προγράμματα της Zumba περιλαμβάνουν προς το παρόν 8 διαφορετικές κατηγορίες:
-Zumba fitness (υψηλή ένταση, λάτιν και έθνικ beat)
-Ζumba gold (αφορά κυρίως αρχάριους, ηλικιωμένους, με εύκολες κινήσεις και μουσική latin, salsa, merengue, ragggaeton)
-Ζumba toning (συνδυασμός ασκήσεων τόνωσης μυών και καρδιοαναπνευστικής αντοχής)
-Aqua zumba ( συναρπαστική προπόνηση στο νερό)
-Zumbatomic (αποκλειστικά για παιδιά 4-12 ετών)
-Zumba in the circuit (30 λεπτά χορός σε συνδυασμό με ασκήσεις δύναμης)
-Zumba Gold Toning (εύκολο πρόγραμμα, που συνδυάζει κίνηση με ελαφριά προπόνηση ενδυνάμωσης)
-Zumba Centao (λειτουργική προπόνηση με επίκεντρο το κέντρο του σώματος)
Ξεκίνησε με πρωτοβουλία του γυμναστή διασημοτήτων Βέτο Περές, στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κoλομβία στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Η ιδέα προέκυψε όταν ο γυμναστής φτάνοντας μια μέρα στο μάθημά του συνειδητοποίησε πως είχε ξεχάσει να φέρει μαζί την κασέτα με την κλασική μουσική για αερόμπικ. Πήρε λοιπόν όσες κασέτες με λάτιν τραγούδια άκουγε στο αυτοκίνητό του και αυτοσχεδίασε στην αίθουσα υπό τους ήχους της latin, της salsa και της merenque. Έτσι γεννήθηκε η Zumba το 1986 και στις αρχές του 2000 ο Περές την μετέδωσε και στις ΗΠΑ.
Ενσωματώνοντας τη διασκέδαση, το χορό, τη γυμναστική και το party, καθιερώθηκε σαν μία ισχυρή κίνηση στη βιομηχανία του fitness. Τα τελευταία στοιχεία μιλάνε για περίπου 12 εκατομμύρια ανθρώπους, 110.000 τοποθεσίες και περισσότερες από 125 χώρες.