Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Αυστρία: "Οι Έλληνες μείωσαν κατά 1/3 το έλλειμμά τους"

«Οι Έλληνες έχουν μειώσει κατά ένα τρίτο το έλλειμμα του προϋπολογισμού, πράγμα που σημαίνει ότι στην Ελλάδα πραγματοποιούνται μαζικές μεταρρυθμίσεις» δήλωσε στο χθεσινό νυκτερινό δελτίο ειδήσεων της....


δημόσιας αυστριακής τηλεόρασης, ο Αυστριακός υφυπουργός Οικονομικών Αντρέας Σίντερ.

Ερωτώμενος για το εάν τα χρήματα της βοήθειας της Αυστρίας προς την θα χαθούν, ο κ. Σίντερ τόνισε πως στην Ελλάδα δεν έχει χαριστεί τίποτε αντιθέτως, έχουν τεθεί σκληροί όροι για τα δάνεια, τα οποία έχουν δοθεί όχι με τη σκέψη του κέρδους, αλλά με κύριο στόχο να σταθεροποιηθεί η Ελλάδα κατά τέτοιον τρόπο ώστε να μην καταρρεύσει.

«Οι εικόνες που έχουμε δει όπου οι άνθρωποι πρέπει να πηγαίνουν στα νοσοκομεία με δικό τους γύψο, είναι αρκετές, για να πούμε ότι στην Ευρώπη πρέπει να συνεργαστούμε και να υποστηρίξουμε σε δύσκολες ε! ποχέ ς, ώστε να αποκατασταθεί και πάλι η ηρεμία, όχι μόνον για την Ελλάδα, αλλά για το ίδιο το συμφέρον μας» είπε χαρακτηριστικά.

«Χρειαζόμαστε τις αγορές για τις εξαγωγές μας, χρειαζόμαστε τις οικονομικές σχέσεις με τις χώρες αυτές, είμαστε χώρα εξαγωγών, από τις οποίες εξαρτώνται οι θέσεις εργασίας στη δική μας χώρα» πρόσθεσε.

Τέλος, ο κος Σίντερ χαιρέτησε τη χθεσινή απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου για τη συνταγματικότητα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ΕΜΣ) και του Δημοσιονομικού Συμφώνου, τονίζοντας πως με την απόφαση αυτ� η ευρωζώνη στέλνει μήνυμα στις αγορές και θωρακίζεται απέναντι στους κερδοσκόπους.