Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Τσίπρας, η Αργεντινή και ο άφαντος Σαμαράς!

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, απευθυνόμενος στον Σαμαρά, είπε: «Δύο μήνες έχει να πατήσει ο πρωθυπουργός στη Βουλή. Αν δεν θέλει να απαντά σε ερωτήσεις, να καταργήσει την ώρα του πρωθυπουργού» πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας επέκρινε και το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα μιλήσει στους παραγωγικούς φορείς στη ΔΕΘ, λέγοντας ότι «αυτό δεν συνέβη ούτε στη δικτατορία».

Επίσης, ανέφερε: «Καλύτερα να γινόμασταν Αργεντινή. Γιατί εκεί οι άνθρωποι μπορεί να πείνασαν στην αρχή, αλλά τουλάχιστον διατήρησαν την αξιοπρέπειά τους. Εδώ και θα πεινάσουμε, τελικά, και θα έχουμε χάσει την αξιοπρέπειά μας».

Κόντρα και με Στουρνάρα

Σε κόντρα μεταξύ Τσίπρα και Στουρνάρα εξελίχθηκε η συζήτηση για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε απευθύνει ερώτηση στον υπουργό Οικονομίας για το ΤΤ, χαρακτήρισε αδιανόητη τη δήλωσή του ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν είναι βιώσιμο, λέγοντας πως «εάν ήσασταν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, θα ερχόταν ο εισαγγελέας. Κάνετε ληστεία τραπεζών, ληστέψατε την Αγροτική και τώρα το ΤΤ».

«Όσα λέτε δεν τεκμηριώνονται από πουθενά» απάντησε ο κ. Στουρνάρας, υποστηρίζοντας ότι        είναι εκεί για να λέει την αλήθεια.