Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Στόχος να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την τρόικα έως την Τετάρτη

Την εκτίμηση ότι ο διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για τα εργασιακά θα ολοκληρωθούν σήμερα, Τρίτη, ή το αργότερο αύριο, Τετάρτη, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

«Σήμερα ή αύριο πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία» δήλωσε ο Σ.Κεδίκογλου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, προσθέτοντας ότι το κυβερνητικό σχέδιο είναι «το μόνο ρεαλιστικό σχέδιο σωτηρίας της χώρας».

Ο ίδιος τόνισε πως το κέρδος από την Σύνοδο Κορυφής ήταν η ανακοίνωση των ηγετών ότι επανήλθε σε τροχιά η Ελλάδα το πρόγραμμα κάτι που όπως υποστήριξε συνεπάγεται πως οι επόμενοι έλεγχοι δεν θα είναι τόσο εξονυχιστικοί.

Εξάλλου, κύκλοι του υπουργείου Εργασίας δήλωσαν σήμερα Τρίτη πως το αργότερο την Πέμπτη θα οριστικοποιηθούν οι παρεμβάσεις στα εργασιακά.

Η ελληνική πλευρά έχει επιβάλει τη διατήρηση των τριετιών στον κατώτατο μισθό, ωστόσο έχει υπαναχωρήσει στο θέμα των αποζημιώσεων απόλυσης και στον περιορισμό του χρόνου προειδοποίησης στους 3 μήνες κατ' ανώτατο όριο, από τους 6 σήμερα.

Τρόικα και κυβέρνηση ακόμη δεν έχουν συμφωνήσει στην εφαρμογή ελαστικών ωραρίων, ακόμη και με ατομική συμφωνία, καθώς η κυβέρνηση  επιμένει να υπάρχει συλλογική σύμβαση, κλαδική ή επιχειρησιακή όπου δεν μπορεί να συσταθεί Σωματείο.