Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ματσιούλις: "Όλοι ξέρουν τι σημαίνει ντέρμπι"

Στα 27 του χρόνια, ο Γιόνας Ματσιούλις πήρε μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό και λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ενσωμάτωσή του στη νέα του ομάδα, δείχνει να έχει προσαρμοστεί στο ρόλο του και τις απαιτήσεις του Πεδουλάκη.

Τον ρωτήσαμε για το παιχνίδι της Δευτέρας με αντίπαλο τον Ολυμπιακό (22/10, 6.45μ.μ.-ΝΕΤ) και ο Ματσιούλις τόνισε: "Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι όσο περισσότερο γίνεται και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό", σχολίασε ο . Είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν θα δώσει το 100% γιατί όλοι είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε το 1000% των δυνατοτήτων μας για να νικήσουμε τον Ολυμπιακό".

"Κανείς δεν είναι άπειρος"

Ο Γιόνας Ματσιούλις όπως και οι περισσότεροι παίκτες του Παναθηναϊκού θα παίξουν για πρώτη φορά σε ένα ντέρμπι "αιωνίων". Αυτό δεν τον προβληματίζει όπως μας είπε:

"Κανένας εδώ δεν είναι άπειρος. Όλοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι. Όλοι έχουμε δώσει τέτοια παιχνίδια στις πατρίδες μας με τις πρώην ομάδες μας. Ξέρουμε ότι αυτό το παιχνίδι μπορεί να κρίνει το πλεονέκτημα της έδρας της σεζόν και γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε. Δεν ξέρεις όμως τι θα γίνει στο τέλος. Αυτό είναι το μπάσκετ. Ότι είναι να συμβεί, θα συμβεί.

Ξέρουμε όλοι ότι ο Ολυμπιακός κατέκτησε πέρσι το πρωτάθλημα Ελλάδας και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο πλεονέκτημα της έδρας. Είναι μία καλή ομάδα, πιο δεμένη από εμάς, αλλά θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για αυτή τη νίκη".

Αλήθεια όμως σε ποιον ή ποιους τομείς θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να παρουσιαστεί καλύτερος, προκειμένου να δείξει μια καλύτερη εικόνα σε σχέση με το παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης με την Καντού;

"Σε κάθε παιχνίδι μπορείς να βελτιώνεσαι στην άμυνα και να μην αφήνεις τον αντίπαλό σου να σκοράρει εύκολα καλάθια. Αυτό θέλουμε κι εμείς. Να γινόμαστε λίγο καλύτεροι κάθε φορά στην άμυνα μας και να δεχόμαστε λιγότερους πόντους. Η επίθεσή μας είναι μία χαρά, αλλά κάθε μα κάθε φορά πρέπει να προσπαθούμε περισσότερο στην άμυνα".

"Είμαι πάντα έτοιμος"

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι μοιάζει on fire ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, όπως στο 1.13'' του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Καντού σχολίασε: "Μου ζήτησε ο προπονητής μου να πάρω το σουτ και το έκανα... Είμαι πάντα έτοιμος μέσα στο παιχνίδι και μου φαίνεται πως έχω προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της νέας μου ομάδας. Φυσικά και χρειαζόμαστε χρόνο όλοι μαζί για να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε αλλά είναι σίγουρο πως θα δημιουργήσουμε ένα αξιοπρεπές σύνολο".

Όσον αφορά τον κόσμο που αναμένεται να κατακλύσει το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων την Δευτέρα το απόγευμα, δημιουργώντας μία όμορφη ατμόσφαιρα επισήμανε:

"Ξέρω ότι ο κόσμος υποστηρίζει πολύ την ομάδα, είναι πάντα κοντά της και θέλω να ελπίζω ότι θα γεμίσει το γήπεδο. Ελπίζω όλα να κυλήσουν ομαλά και να μην υπάρξει κάτι αρνητικό που θα χαλάσει την ατμόσφαιρα".