Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

O πελάτης έχει πάντα δίκιο!

Δεν συναρπάζει ο Ολυμπιακός και το ξέρουν όλοι. Είναι νοικοκυρεμένος, έχει ήρεμο προπονητικό κέντρο, μια διοίκηση που «καθαρίζει» και οι προπονητές με τους παίκτες δεν έχουν βάσανα, αλλά μην ψάχνετε.

Το χαμόγελο, είναι αποκλειστικά και μόνο βαθμολογικό. Τα άτιμα τα νομίσματα, έχουν δυο όψεις. Και έτσι, γυρίζεις την άλλη πλευρά και βλέπεις: Μια ομάδα με αρκετούς τραυματισμούς. Μια ομάδα με κούραση, που δεν μπορεί να βγάλει αποδεδειγμένα τα διπλά ματς, όταν υπάρχει στην εβδομάδα υποχρέωση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Σιόβας, έπεσε κάτω γύρω στο 85' με κράμπα. Είχε τρέξει τόσο πολύ στο Έμιρεϊτς, που ο άνθρωπος δεν άντεξε να μείνει όρθιος και κόντρα στον Αστέρα. Αυτό το παιχνίδι (Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 1-0), δεν έδωσε κάτι περισσότερο στους νταμπλούχους, παρά μόνο τους τρεις βαθμούς…

Αυτή η νίκη δεν ήταν "επαγγελματική"

Θεωρώ, ότι ο Σάββας Θεοδωρίδης αυτή την φορά δεν θα βγεί να μιλήσει για «επαγγελματική νίκη». Και πολύ καλά θα κάνει. Το πρώτο μέρος κύλησε με έναν Ολυμπιακό κάπως φρέσκο, να προσπαθεί να βρει λύσεις απέναντι στην άμυνα του Αστέρα και τους Αρκάδες, να αμύνονται αγχωμένοι. Το… πλήρωσαν αυτό.

Έστησαν κάμποσες φορές τη μπάλα έξω από την περιοχή τους και σε μια από αυτές τις φάσεις, ήρθε και η σουτάρα του Χολέμπας για το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Ο Αστέρας, έχει καλό σύνολο και το ξέρουμε όλοι.

 

Έχει ομάδα που γνωρίζει πώς να παίξει και πώς να κάνει ευκαιρίες. Όσο λοιπόν πέρναγε η ώρα και άρχιζαν να γίνονται εμφανή και τα σημάδια της κόπωσης, οι φιλοξενούμενοι ξεθάρρευαν.

Παράλληλα , άρχιζαν να τραυματίζονται και «ερυθρόλευκοι», η κατάσταση δεν ήταν και η καλύτερη και ο ρυθμός δεν μπορούσε να σταθεροποιηθεί. Λίγο- πολύ, ο Ολυμπιακός επανέλαβε μια από τις εμφανίσεις, που 'χουν κάνει αρκετούς από τους φιλάθλους του, να τσαντίζονται.

Οι αποδοκιμασίες και οι... δικαιολογίες

Και αυτή την φορά, τα πράγματα έγιναν και κάπως χειρότερα. Μετά το 80' που ο Αστέρας είχε …γερές φάσεις για να ισοφαρίσει, ο κόσμος θύμωσε και στο τέλος, επικράτησαν οι αποδοκιμασίες διαμαρτυρίας.

Είχαν δίκιο όμως. Και πάντα έχει δίκιο ο πελάτης! Γιατί ο κόσμος του Ολυμπιακού, έχει αποδείξει εμπράκτως, ότι στηρίζει και υπομένει. Ότι δίνει ευκαιρίες, παρέχει πιστώσεις χρόνου, αλλά ένα πράγμα δεν θέλει: Να τον κοροϊδεύεις μπροστά στα μάτια του.

Δεν ξέρω αν μπορούσαν ή δεν μπορούσαν οι «ερυθρόλευκοι». Δεν θα καθίσω να πω ότι ο Ζαρντίμ σωστά δικαιολογήθηκε. Όμως και αυτός, κάθε εβδομάδα δικαιολογείται… Και το κάνει, γιατί κερδίζει δίχως να διώχνει χορτασμένους τους φιλάθλους!

Το υλικό αυτής της ομάδας, είναι για πολύ καλύτερη μπάλα, από αυτή που είδαμε και πάλι. Το νόμισμα με δυο λόγια σε αυτή του την όψη, έχει πολλά πράγματα για να καθίσουν να συζητήσουν τόσο στην πλατεία Αλεξάνδρας, όσο και στου Ρέντη.

Από την άλλη, είπαμε: Μια κούρσα είναι αυτό το πρωτάθλημα, που ο πρώτος έχει αποφασίσει από τον Σεπτέμβρη να την τελειώσει…