Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Σε Αλβανία έχει μετατρέψει ο Μπουτάρης την Θεσσαλονίκη...

Η κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της συμπρωτεύουσας θυμίζει σε πολλούς (κοσμογυρισμένους) τις επαρχιακές οδούς των Τιράνων...

Οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης υποδεικνύουν μία επαρχιακή πόλη μιας υποανάπτυκτης χώρας. Μιας χώρας όπου η ουσία της λέξης "πολιτισμός" σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει αφού μέρα με τη μέρα η κατάσταση οδεύει από το κακό στο χειρότερο.

Οι λακκούβες έχουν πάψει πλέον απλά να....
ταλαιπωρούν τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και έχουν μετατραπεί σε άκρως επικίνδυνες "χαράδρες".

Καθημερινά αρκετοί μοτοσυκλετιστές τραυματίζονται σοβαρά από πτώσεις που οφείλονται στην παντελή έλλειψη συντήρησης των κεντρικών και όχι μόνο οδικών αρτηριών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι υλικές ζημιές στα οχήματα που κάνουν το λάθος να κυκλοφορήσουν στην πόλη φάντασμα είναι ανυπολόγιστες και αδειάζουν από τις τσέπες των ιδιοκτητών τους ότι έχει περισσέψει από τη φορολογική λαίλαπα που εξαπέλυσαν οι σύγχρονοι Κοτζαμπάσηδες.

Ο Δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, δηλώνει μέσα από τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων του, ανίκανος να ηγηθεί οποιαδήποτε κίνηση που θα βγάλει τον Δήμο από το τέλμα.

Δεν διαφωνούμε πως ο Παπαγεωργόπουλος (κατηγορείτε ότι) λήστεψε το ταμείο της πόλης και χαρτζιλίκωνε τα τσιράκια του. Με το μόνο που διαφωνούμε είναι με τη μη προφυλάκισή του.

Ας μείνουμε όμως στο θέμα...

Βαρεθήκαμε να ακούμε μετά από οποιαδήποτε αλλαγή (κυβέρνησης, δημάρχου κτλ) το ρητό "βρήκαμε καμμένη γη".

Αν δεν μπορείς να μπεις μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις και να λάβεις καθοριστικές αποφάσεις που θα αλλάξουν ρότα το "καράβι" άστο σε κάποιον ικανότερο! Παράτα το... Σήκωσε τα χέρια ψηλά...

Μην επικαλείσαι όμως το μαύρο παρελθόν των προηγούμενων σαν δικαιολογία για το μαύρο παρόν.

Η εικόνα της Θεσσαλονίκης είναι απογοητευτική...

Αναρωτιέμαι καθημερινά... γιατί να πληρώνω δημοτικούς φόρους...;
Τι μου προσφέρει ο δήμος;

Καθαριότητα;
Τα ποντίκια έχουν κατακλύσει την Θεσσαλονίκη (με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για τη δημόσια υγεία) και τα σκουπίδια έχουν μετατρέψει την πόλη σε μία απέραντη χωματερή.

Την παραλία;
Χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (μια και αναφερθήκαμε και σε αυτό, ας τους πει κάποιος πως το πράσινο ομορφαίνει μια πόλη και της προσφέρει "ανάσα" και όχι τα μεγαλεπήβολα μνημεία που απλά προσφέρουν μίζες στους κατασκευαστές τους...).

Δρόμους;
Όχι μόνο δεν μου προσφέρει μία ανάλογη ποιότητα των τελών που πληρώνω... Κινδυνεύουν ζωές από την παραμέληση της συντήρησής τους.

Το μόνο που προσφέρει είναι "δουλειά" στους υπεράριθμους υπαλλήλους του πολυτελέστατου Δημαρχείου και όχι μόνο...

Αλήθεια έχετε πάει καθόλου προς τα εκεί;

Ντρέπεσαι να πατήσεις μέσα! Σκουπίζεις ξανά και ξανά τα πόδια σου... Παλάτι κυριολεκτικά!

Δεν σημαίνει όμως πως όπου δεν βρομάει, δεν υπάρχει βρωμιά...

Η μπόχα και η δυσωδία που αναβλύζει από το Παλάτι του Μπουτάρη (αποδοχή κληρονομιάς από τον προκάτοχό του Παπαγεωργόπουλο) είναι πολύ μεγάλη...

Αν κάποιος πάει μία βόλτα δεν θα αργήσει να το καταλάβει...

Όλοι όσοι έχουν κάποιες "καλές γνωριμίες" "εργάζονται" εκεί...
Όλοι οι υπόλοιποι τους πληρώνουμε...

Θεωρώ πως το 1/3 των δημοτικών υπαλλήλων θα μπορούσε να είναι πιο αποδοτικό από το σύνολο των αργόσχολων που συνωστίζονται στο προαναφερόμενο χώρο.

Μια τυπική επίσκεψη κάποιου ανώνυμου πολίτη είναι αρκετή για να το διαπιστώσει...

Πριν μερικές ημέρες βρέθηκα στον προαναφερόμενο χώρο για μία δουλειά. Ενώ έψαχνα ένα γραφείο, όπως προσπερνούσα τα υπόλοιπα είδα:

Μία υπάλληλο να κάνει Chat στο γνωστό σε όλους μας... facebook.

Σε ένα άλλο γραφείο άλλη υπάλληλος (αυτό πάλι... πως εξηγείται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων είναι θηλυκού γένους!!! Δεν το λέω ρατσιστικά. Απλά πολύ αμφιβάλω για το πόσο ισχύουν τα αντικειμενικά κριτήρια για να γίνει μία πρόσληψη) εξασκούσε το ταλέντο της στην... πασιέντζα (φανταστείτε βαρεμάρα...!!!).

Όταν έφθασα στο γραφείο που ήθελα 3 υπάλληλοι έβλεπαν σε βίντεο (μέσω ίντερνετ) και συζητούσαν τις σφαλιάρες του Κασιδιάρη στην Κανέλη. Δεν λέω, καλό είναι να ενημερώνεται κάποιος για την επικαιρότητα αλλά όχι στον χώρο εργασίας.

Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για κάποιον Δημοτικό ή Δημόσιο υπάλληλο που αμείβεται από τη δική μας εξαθλίωση (των συνταξιούχων, των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα και των τίμιων (υπάρχουν και αυτοί) ελευθέρων επαγγελματιών...

Αυτή λοιπόν είναι μία σύντομη περιγραφή για τον Δήμο Θεσσαλονίκης...

Θα μπορούσα να γράψω εκατοντάδες σελίδες αλλά στόχος μου δεν είναι να κουράσω τον αναγνώστη...

Απλά να του "ψιθυρίσω" να ρίξει μία ματιά στον λογαριασμό της ΔΕΗ που πληρώνει και να προσπαθήσει να αντιληφθεί που πηγαίνουν τα χρήματα για τα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε...

Γιατί δεν λέω... Καλό και όμορφο το Δημαρχείο, αλλά τι να το κάνω όταν δεν υπάρχουν δρόμοι...
Καλή εικόνα να πηγαίνεις για μία δουλειά και να μην περιμένεις δευτερόλεπτο αφού οι υπάλληλοι είναι περισσότεροι από τους δημότες, αλλά τι να το κάνω όταν ζω στα σκουπίδια κτλ κτλ... Ας μην επαναλαμβάνομαι!

Γιάννη Μπουτάρη, λυπάμαι που το λέω αλλά φαίνεσαι λίγος για να ανταποκριθείς στα καθήκοντα ενός δημάρχου μέσα σε αυτήν την - άνευ προηγουμένου - οικονομική κρίση.

Δεν ξέρω αν βάζεις άμεσα ή έμμεσα το χεράκι σου στο ταμείο όπως κατηγορείτε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, σίγουρα πάντως δεν διαχειρίζεσαι τα χρήματα των Δημοτών που σε εμπιστεύτηκαν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο....

www.moutzis.gr