Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Η κυβέρνηση δεν δικαιούται να εκπλήσσεται για την καθυστέρηση είσπραξης της δόσης

Θα παραθέσω μονάχα δυο πρόσφατα ποστ της Παραπολιτικής, για να καταλάβετε ότι είναι κοινό μυστικό ότι η είσπραξη της δόσης θα καθυστερήσει κι ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για μια τελική λύση για την Ελλάδα.

-Υψηλόβαθμη πηγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters υποστηρίζοντας ότι είναι πιθανό να μην καταλήξει...


...σε απόφαση για την Ελλάδα το Eurogroup, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης του στις 12 Νοεμβρίου.


-Την ίδια ώρα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι η πρώτη φορά που δεν προεξοφλείται η είσπραξη της δόσης με μοναδικό αντάλλαγμα την ψήφιση των νέων μέτρων. Η Γερμανία δεν εμμένει μονάχα σε μια ηλίθιας λογικής λιτότητα αλλά παράλληλα αρνείται πεισματικά να συμβάλει σε μια οριστική λύση για την ελληνική υπόθεση.



Φτάνει λοιπόν με την υποκρισία. Με ευθύνη και των τριών εταίρων, η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύθηκε απολύτως τίποτα με τις Βρυξέλλες και οδηγήθηκε στην ψήφιση ενός φοβερά σκληρού πακέτου, χωρίς να λάβει τις αναγκαίες εγγυήσεις.

Δεν πιστεύω ότι στο τέλος δεν θα εισπράξουμε τη δόση αλλά φοβάμαι πολύ ότι χάνεται μια ιστορική ευκαιρία για την επίτευξη μιας τελικής λύσης, ειδικά αν οι Γερμανοί έχουν αποφασίσει να παίξουν κατενάτσιο μέχρι τις εκλογές του φθινοπώρου.