Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Ο Τσίπρας, Άνδρας της χρονιάς στο Βραζιλιάνικο Time

Το τεύχος του βραζιλιάνικου TIME, με τον Αλέξη Τσίπρα να φοράει την εθνική ενδυμασία των οπαδών της «Σελεσάο» και σαγιονάρες «Χαβαγιαάνας» (Digital Artwork: Μάκης Ανασιάδης)Το τεύχος του βραζιλιάνικου TIME, με τον Αλέξη Τσίπρα να φοράει την εθνική ενδυμασία των οπαδών της «Σελεσάο» και σαγιονάρες «Χαβαγιαάνας» (Digital Artwork: Μάκης Ανασιάδης)

Το περιοδικό «Tempo» (σημαίνει «Time» στα βραζιλιάνικα), που μπορεί να μην εκδίδεται στ' αλήθεια, αλλά σημειώνει τεράστια επιτυχία σε μια παράλληλη πραγματικότητα, θα φέρει μαζί του πίσω, μόλις ολοκληρωθεί το ταξίδι του στη Λατινική Αμερική, ο Αλέξης Τσίπρας.

Την ίδια στιγμή που το αντίπαλο πραγματικό έντυπο, έδινε «στημένα» τον τίτλο «Άνδρας της Χρονιάς» στον Μπάρακ Ομπάμα, η σημασία του τίτλου «Homem Do Ano» («Άνδρας της Χρονιάς» στα βραζιλιάνικα), που απένειμε το υποθετικό περιοδικό στον έλληνα πολιτικό, είναι τεράστια. Γιατί δείχνει πως υπάρχει και άλλος τρόπος να αντιμετωπίζουμε ό,τι δεν μας αρέσει: Να υποκρινόμαστε ότι είναι κάτι άλλο που μας αρέσει.

Σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα αφήσει πίσω τη χώρα που πολέμησε τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πρακτικές, υιοθετώντας τις και θα συνεχίσει το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Αργεντινή. Εκεί, αφού κάνει μερικές σημαντικές επαφές, αναμένεται του απονεμηθεί το «Χρυσό Παπούτσι», δηλαδή το υποθετικό  βραβείο που δίνεται στον καλύτερο ξένο ποδοσφαιριστή της χρονιάς.

p>(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα)

Κάντε Like στη σελίδα του Moufanet στο Facebook

ένα άρθρο των πρωταγωνιστών