Ότι μπορούμε, φροντίζουμε να το ανακυκλώνουμε.
Νομίζω ότι η σημερινή ανακύκλωση οδήγησε σε πολύ ωραίο γευστικό αποτέλεσμα!
Έτσι ο κιμάς που μου περίσσεψε από τα μακαρόνια, βρήκε σημαντικό ρόλο στο επόμενο πιάτο, αυτό που θα σας κεράσω σήμερα!!
Για να δούμε πως τον συνδύασα.
250 γραμ. κιμάς που περίσσεψε από σάλτσα για μακαρόνια με κιμά
(και περισσότερος να είναι ο κιμάς ακόμη καλύτερα, απλά εμένα τόσος μου περίσσεψε)
500 γραμ. αχιβάδες (ζυμαρικά)
400 γραμ. μανιτάρια τεμαχισμένα
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
250 γρ. gouda τριμμένο
250 γρ. regato τριμμένο
μισό ποτήρι του κρασιού, σάλτσα σόγιας
μισό κουταλάκι τζίντζερ σκόνη
μισό κουταλάκι πάπρικα καυτερή
1 ποτήρι του κρασιού νερό
αλάτι και πιπέρ�! �
Επί τω έργω:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό, ρίχνουμε και μια κουταλιά της σούπας αλάτι και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας.
Όση ώρα βράζουν τα ζυμαρικά, ετοιμάζουμε την σάλτσα
Σ' ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές, τις οποίες προηγουμένως έχουμε κόψει σε καρεδάκια.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ κα� την πάπρικα και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
Τέλος προσθέτουμε τον κιμά και το νερό και τα αφήνουμε όλα να μαγειρευτούν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά μας και τα ανακατεύουμε με την σάλτσα στην κατσαρόλα.
Τα αδειάζουμε σε ένα ταψάκι ή πυρέξ, ρίχνουμε τα τυριά εναλλάξ και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 5-10 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά!!!
Έτοιμο για σερβίρισμα!!
Καλή επιτυχία
Vasia B.