Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Eνα ψάρι που το έλεγαν Μάκη


Λειτουργώντας συμβολικά για όσους ζουν κλεισμένοι σε μία «γυάλα», ο...

θεατρικός μονόλογος «Ο Μάκης», που έγραψε ο Βασίλης Κατσικονούρης ειδικά για τον Δημήτρη Πιατά, ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία της παράστασης, παρουσιάζεται στο θέατρο «Εν Αθήναις», κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 9.15 το βράδυ.

Ο Μάκης είναι ένα χρυσόψαρο που ζει στη γυάλα του, η οποία βρίσκεται στο σαλόνι του σπιτιού του Παππού, και καθώς μπορεί να μιλάει, αρχίζει έναν κωμικοτραγικό «διάλογο» με τον μοναχικό ηλικιωμένο. Μιλούν με ποιητικό, αλλά και σκληρό τρόπο, για τη ζωή, τον έρωτα, το σεξ, την ιδεολογία, το τέλος των οικογενειακών και ερωτικών σχέσεων, το παρελθόν και το μέλλον και για τη μοναξιά των ανθρώπων και των ψαριών, που ζουν κλεισμένοι σε μια «γυάλα» και η μόνη διαφυγή τους είναι το τέλος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον Μάκη, ο Παππούς δέχεται «εικονικές» επισκέψεις από συγγενικά του – και όχι μόνο - πρόσωπα και συναντιέται με τον Γκουσγκούνη, την Τζέιν Μάνσφιλντ, τον Αρη Βελουχιώτη και τη Γ΄ Διεθνή...

Ταυτότητα παράστασης: Κείμενο Βασίλης Κατσικονούρης, σκηνοθεσία – ερμηνεία: Δημήτρης Πιατάς, σκηνικά – κοστούμια: Μαρία Δημητριάδη, φωτισμοί: Μιχάλης Μπούρης, οπτικοακουστικό υλικό: Μάνος Αρβανιτάκης, φωτογραφία: George Alexandrakis, παραγωγός: Γιάννης Μακρίδης, παραγωγή: Texnis. Εμφανίζονται μέσω βίντεο: Ναταλία Δραγούμη, Μάκης Παπαδημητρίου, Βάσω Ιατροπούλου, Κατερίνα Παπαναστασάτου.

Πληροφορίες: Θέατρο «Εν Αθήναις», Ιάκχου 19 – Γκάζι, τηλ.: 210 3425170, 6975 620984. Τιμές εισιτηρίων: 15 (κανονικό), 10 (φοιτητικό, ανέργων κλπ) ευρώ.