Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ «ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ» ΤΟ AIDS ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΥΣ.

Με τη διανομή προφυλακτικών και συριγγών στους τοξικομανείς επιχειρούν κυβέρνηση και ΜΚΟ να βάλουν "φρένο" στην εξάπλωση των κρουσμάτων AIDS σε χρήστες ναρκωτικών. Ο υφυπουργός Υγείας, Μ. Τιμοσίδης, σημείωσε ότι:

«Ο ΟΚΑΝΑ - εξαιτίας των σημαντικών ενδείξεων που παρατηρήθηκαν από την αρχή της χρονιάς, αναφορικά με την υψηλή αύξηση της συχνότητας ανίχνευσης του ιού HIV σε ενεργούς χρήστες ουσιών- (…) προχωρά σε .......
συντονισμένη δράση στους δρόμους, με κινητές μονάδες και σημεία διανομής προφυλακτικών και συριγγών σε ενεργούς χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών».

«Εν μέσω επιδημίας είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης της μόλυνσης", τόνισε ο υφυπουργός και ανέφερε ότι στους χώρους συνάθροισης των ενεργών χρηστών θα διανεμηθούν δωρεάν 30.000 προφυλακτικά και 10.000 σύριγγες νέου τύπου, ενώ προχωρούν οι ενέργειες για υπάρξει επαρκής αριθμός υλικών καθ΄ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Η σκέψη να εμποδίσουν την εξάπλωση των ναρκωτικών και να περιορίσουν τον αριθμό των ναρκωμανών δεν τους πέρασε από το νου.
www.liako.gr