Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Σκούρα βλέπει τα πράγματα ο οίκος Fitch

Η πρόσφατη αναβάθμιση της Ελλάδας δεν έχουν άμεσο αντίκτυπο στην αξιολόγηση των καλυμμένων ομολόγων της χώρας μας και της Κύπρου, επισημαίνει ο οίκος. Η ελληνική οικονομία θα παραμείνει σε ύφεση το 2012, με μικρές προσδοκίες για πραγματική ανάκαμψη....





πριν από το 2014. Αυτό επισημαίνει σε έκθεσή του ο οίκος Fitch. Όπως μεταδίδει το Reuters, με σκληρότερα μέτρα λιτότητας να εφαρμόζονται σε όλο το φάσμα της οικονομίας, ο οίκος αναμένει ότι οι Έλληνες καταναλωτές θα υποστούν αυξανόμενη πίεση, οδηγώντας έτσι σε περαιτέρω επιδείνωση των επιδόσεων των εξασφαλίσεων για ενυπόθηκα δάνεια.

Παρά το γεγονός ότι ο οίκος έβγαλε από το καθεστώς παρακολούθησης για πιθανή υποβάθμιση τις μακροπρόθεσμες διαβαθμίσεις πιστοληπτικής ικανότητας των Εθνικής Τράπεζας, Alpha Bank, Eurobank και Τράπεζας Πειραιώς και επαναδιατύπω�! �ε τι ς διαβαθμίσεις τους σε «B-», οι αξιολογήσεις των καλυμμένων ομολογιών των τραπεζών παραμένουν σε "rating watch negative" λόγω της συνεχιζόμενης αναθεώρησης των αξιολογήσεων της Fitch. Ειδικότερα, ο οίκος θα αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις του, μεταξύ άλλων, για τις αθετήσεις πληρωμών δανείων, τη μείωση της αξίας της ακίνητης περιουσίας αλλά και τα spreads των επιτοκίων αναχρηματοδότησης δανείων λαμβάνοντας υπόψιν τις τρέχουσες μακροοικονομικές προοπτικές.