Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ "ΝΑΙ"ΝΕΚΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΔΟΥΛΩΝ, ΤΩΝ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ" ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟΛΑΓΝΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ PSI

Παρεμβαίνοντας πριν τη σημερινή διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε ο ΛΑΟΣ επί της κύρωσης του ESM, ο κ. Γ. Καρατζαφέρης, ανέφερε τα εξής:

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑΟΣ):
Μου ζητήσατε να....
σας πω για τα ομόλογα, έκανα την έρευνα. Είναι τα:

-ISIN GR 0138002689,
-ISIN GR 0138001673,
-ISIN GR 0133002155.
Αυτά τα τρία τα εξέδωσε ο Αλογοσκούφης το 2007.

Και είναι και του κ. Χριστοδουλάκη τα ομόλογα ISIN GR0133004177 και ISIN GR0133003161.

Όλα αυτά μπορείτε να τα βρείτε και θα τα καταθέσω βεβαίως. Είναι από το μπλόγκ ενός ανθρώπου που στήριζε το ΠΑΣΟΚ με τα μανίας, μέχρι παρεξηγήσεως, πριν εσείς μπείτε καν στη Βουλή. Του δημοσιογράφου κ. Σπύρου Χατζάρα. Τώρα εάν και ο Χατζάρας έγινε ακραίος, δεν μπορώ να το δεχτώ. Όμως, έχουμε στοιχεία συγκεκριμένα. Νομίζω, λοιπόν, ότι πρέπει να απαντήσετε επί των στοιχείων αυτών. Επίσης, να σας πω ότι «Τα Νέα», τα οποία δεν στηρίζουν ασφαλώς το ΛΑΟΣ αλλά βεβαίως στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ, μιλάνε για τη συμφωνία που έκανε η Ελλάδα με τη Φινλανδία και πώς έγινε αυτή. Παρα�έμπω δε στα πρακτικά του Φινλανδικού κοινοβουλίου, και στην ομιλία που έκανε ο Τίμο, ο Αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον οποίο επετράπη να δει την συμφωνία την οποία εσείς αρνείστε, μόνο για 40 λεπτά.
Επομένως, παραδεχτείτε ότι ήταν λάθος σας, ομολογήστε ότι είχατε κάποιους λόγους να το κρατήσετε κρυφό και η αλήθεια πρέπει να λάμψει στο Κοινοβούλιο.
Τέλος, εδώ έχουμε μία καταγγελία σημαντική πριν από μία ώρα. Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθηνών, ο κ. Νίνος, λέει ότι, 9/3/12, κρατήστε την ημερομηνία, «πήρε ο κ. Προβόπουλος τα αποθεματικά για να τα κάνει ομόλογα στις 12, και να ψαλιδιστούν κατά 68%». Την ίδια ώρα που η Goldman Sachs δεν χάνει ούτε ένα ευρώ! Αυτά, λοιπόν, θέλουν επαρκή εξήγηση γιατί ο ελληνικός λαός και βλέπει και κρίνει και φοβάται. Ψαλίδισμα στα νοσοκομεία, ψαλίδισμα στα ασφαλιστικά ταμεία, ψαλίδισμα ακόμα και στα ΤΕΙ!
Κλείνοντας, άκουσα πριν από λίγο τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής να μιλάει για το μεγάλο έπος του 1940. Ναι, να θυμίσω ότι αγωνίστηκε όλος ο λαός για το «ΟΧΙ», δεν αγωνίστηκε για το «ΝΑΙ» με δικαιολογίες. Κι αυτό το έπος, το ηρωικό, «λερώθηκε» λίγο, είχε μία «κουτσουλιά» από το «ΝΑΙ» του Τσολάκογλου στις 6 Απριλίου. Ε, αυτή η «κουτσουλιά» θα μας συνοδεύει και τώρα.

Απαντώντας σε μεσολαβήσασα τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, ο κ. Καρατζαφέρης είπε τα εξής:

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑΟΣ):
Ακούστε κ. Σαχινίδη: Εγώ προσήλθα σ' αυτήν την προσπάθεια για να σώσω την πατρίδα και είπα όχι σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, όχι σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας, όχι σε ξεπούλημα του πλούτου. Σε σχέση με όλα αυτά, είδα εντελώς διαφορετικά πράγματα. Δεν μπορούσα να υπογράψω αυτά τα οποία υπέγραψαν οι προσκυνημένοι. Χρειάζεται δύναμη να πεις το όχι. Το είπα το όχι εν γνώσει των συνεπειών, τις οποίες σήμερα υφίσταται το κόμμα μου. Γιατί είναι πολλά τα λεφτά και το ξέρετε πάρα πολύ καλά, αλλά εμείς θα αγωνιστούμε για να αποδείξουμε την αλήθεια: Ότι οι προσκυνη�ένοι δεν μπορεί να είναι η συνέχεια του έθνους αύριο!



 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ