Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Εσφαλμένη θεωρούν οι μηχανικοί την καταμέτρηση του Δήμου

Ο Σύλλογος Μηχανικών Ζακύνθου καλεί το Δήμαρχο Ζακυνθίων Στέλιο Μποζίκη να αποσύρει, άμεσα, τις νέες καταμετρήσεις των τετραγωνικών, διότι, όπως υποστηρίζει σε σχετική ανακοίνωσή του, έχουν γίνει με εσφαλμένο τρόπο, καλώντας τον να αναλογιστεί την ηθική πλευρά των ενεργειών του και την ταλαιπωρία που υφίστανται εκατοντάδες συμπολίτ�ς μας, περιμένοντας σε .....
μεγάλες ουρές για να αποδείξουν το αυτονόητο.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα ακόλουθα:
«Ο Σύλλογος Μηχανικών Ζακύνθου, λόγω της φύσεως του επιστημονικού του πεδίου, δέχεται τον τελευταίο καιρό αλλεπάλληλες καταγγελίες αγανακτισμένων πολιτών για την πρόσφατη εσφαλμένη καταμέτρηση των επιφανειών των κτισμάτων τους από το Δήμο Ζακύνθου.
Σε αυτές τις καταγγελίες, αποτυπώνεται η υπερδιογκωμένη καταγραφή των επιφανειών των κτισμάτων, η οποία, όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα του εμβαδού των κτιρίων, αλλά την ξεπερνά κατά πολύ.
Όπως πληροφορηθήκαμε, η μέτρηση, από πλευράς Δήμου, γίνεται με τη μέθοδο της προσεγγιστικής φωτογραμμετρίας, μέθοδος όχι καθαρά επιστημονική και μη ακριβής.
Για την ορθή αποτύπωση, πρέπει να γίνεται συνδυασμός μεθόδων ακριβείας, (φωτογραμμετρικές και επίγειας αποτύπωσης), ώστε να αποτυπωθούν ακριβώς οι πραγματικές επιφάνειες.
Η σωστή διαδικασία, μετά την ακριβή καταμέτρηση, επιβάλλει την ανάρτηση των αποτελεσμάτων για τις ιδιοκτησίες, ώστε να δύνανται οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες να υποβάλλουν ενστάσεις σε περίπτωση διαφωνίας, γεγονός που συμβαίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό σήμερα. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και τη διόρθωση πιθανών σφαλμάτων να σταλούν τα πραγματικά εμβαδά των κτισμάτων στο φορέα είσπραξης (ΔΕΗ κλπ).
Σήμερα, αντιμετωπίζουμε μια τελεσίδικη (εσφαλμένη) κατάσταση, καταγεγραμμένη στους τελευταίους λογαριασμούς ΔΕΗ, με χρεώσεις για περισσότερα τετραγωνικά μέτρα από τα πραγματικά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλη αγανάκτηση στους Ζακυνθινούς πολίτες και, ιδιαίτερα, τώρα που η κοινωνία έχει ουσιαστικά πτωχεύσει.
Ο Δήμος επιβάλλεται, από το θεσμικό του ρόλο, να μετράει τις επιφάνειες σωστά και με βάση την πραγματική κατάσταση, συμβουλευόμενος, εάν θέλει, το Κτηματολόγιο ή άλλες ελεγμένες καταγραφές, τηρώντας τη νόμιμη διαδικασία.
Να αποσύρει, άμεσα, τις νέες εσφαλμένες καταμετρήσεις, σκεπτόμενος την ηθική πλευρά των ενεργειών του και την ταλαιπωρία που υφίστανται εκατοντάδες συμπολίτες μας, περιμένοντας σε μεγάλες ουρές για να αποδείξουν το αυτονόητο».

http://imerazante.gr/