Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Φακοί επαφής χαρίζουν βιονική όραση

Οι χρήστες φακών επαφής μπορούν να αποκτήσουν μια νέα προοπτική του περιβάλλοντός τους με την...

τελευταία τεχνολογία στον τομέα της οπτικής – τους φακούς επαφής που επιτρέπουν στον χρήστη τους να εστιάσει σε δύο οπτικά πεδία ταυτόχρονα.

Οι νέοι φακοί επαφής τελευταίας τεχνολογίας, με όνομα iOptik, δίνουν στους χρήστες τους τη δυνατότητα να εστιάσουν το βλέμμα τους σε μια προβαλλόμενη εικόνα, ενώ, παράλληλα, μπορούν να βλέπουν και τον χώρο που τους περιβάλλει, αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο, θα λέγαμε, «υπεράνθρωπη» όραση.

Το ανθρώπινο μάτι από μόνο του μπορεί να εστιάσει μόνο σε μία εικόνα τη φορά. Οι πρωτοποριακοί φακοί επαφής, ωστόσο, επιτρέπουν στους χρήστες τους να εστιάζουν σε δύο εικόνες την ίδια στιγμή.

Ακόμα και το Πεντάγωνο παρήγγειλε πρόσφατα αρκετούς φακούς επαφής iOptik από την κατασκευαστική τους εταιρεία, Innovega, με σκοπό να χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη τεχνολογία για τη δημιουργία οθονών σαν και αυτές που φορούσε ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ στην ταινία «Terminator».

Πέρα από τους φακούς επαφής, η εταιρεία κατασκευάζει, επίσης, γυαλιά με φακούς που περιέχουν εικόνες προβολής. Σύμφωνα με την εταιρεία, με αυτή την τεχνολογία, οι χρήστες γυαλιών και φακών επαφής μπορούν να βλέπουν το περιεχόμενο από τις κινητές συσκευές τους, ενώ, ταυτόχρονα, εξακολουθούν να βλέπουν τον περιβάλλοντα χώρο τους.

πηγή:dierctnews.gr