Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Για τα χάλια του τουρισμού δεν φταίνε ούτε οι ναυτεργάτες ούτε οι ταξιτζήδες

Μια αιρετική άποψη του Γιώργου Αδαλή για την απεργία της ΠΝΟ: "Οι μέχρι σήμερα ύποπτοι για την καταστροφή του τουρισμού, (εφοπλιστές και πολιτικοί) έγιναν ... σύμμαχοι των Ξενοδόχων";

Γιώργος Αδαλής

Ειλικρινά δεν μπορώ να κατανοήσω τι συμβαίνει σε τούτη εδώ τη χώρα! Αφορμή για όσα γράψω σήμερα, αποτελούν όσα συμβαίνουν στο χώρο της Ναυτιλίας και γενικά με το ζήτημα της Απεργίας!
Προηγουμένως, θα ......
ήθελα να τονίσω τρία πράγματα:

Eίμαι νησιώτης στην καταγωγή και γιος ναυτικού! Οπότε, γνωρίζω από πρώτο χέρι τις επιπτώσεις μιας απεργίας στα νησιά αλλά και το τι τραβάνε οι ναυτικοί από τις απαράδεκτες πολιτικές που έχουν ασκηθεί στον κλάδο!

To τρίτο που ήθελα να σημειώσω, είναι ότι δεν ήμουν ποτέ ... κομμουνιστής, κι αυτό το λέω για να προλάβω ορισμένα «παπαγαλάκια» που θα βρουν ευκαιρία να μου κολλήσουν ταμπέλα με όσα θα αναφέρω απόψε.

Αισθάνομαι ότι η αντιπαράθεση που υπάρχει, καλλιεργείται από συγκεκριμένα ΜΜΕ και δημοσιογράφους και στην ουσία δεν είναι πραγματική!

Η απεργία, θα γίνει Μεγάλη Τρίτη και μεγάλη Τετάρτη!
Πείτε μου λοιπόν εσείς για τι ποσοστό ανθρώπων μιλάμε που επηρεάζει αυτή η απεργία!

Ποιος προγραμμάτισε να φύγει ή να επιστρέψει ακτοπλοϊκά από τα νησιά την Μ.Τρίτη και Μ.Τετάρτη!!!

Σαφώς και ένα πολύ μικρό ποσοστό, από τους ανθρώπους που ήδη έχουν φύγει για τα νησιά ή θα φύγουν προς το τέλος της εβδομάδος!
Οσο για την επιστροφή, δεν το συζητάμε! Αυτή δεν επηρεάζεται!

ΑΡΑ, προς τι η τόσο μεγάλη ένταση και οι πύρινοι λόγοι περί καταστροφής του τουρισμού και ένα σωρό άλλα τέτοια φαιδρά;;
Αλλωστε, η απεργία είχε προαναγγελθεί εδώ και μια εβδομάδα και οι περισσότεροι είχαν σπεύσει να αλλάξουν τις ημερομηνίες!
Γιατί λοιπόν τέτοια πρεμούρα εδώ και μια εβδομάδα, για ένα θέμα που κανονικά θα έπρεπε να απασχολήσει τα ΜΜΕ τρία τέσσερα λεπτά;
Ο λόγος είναι απλός !

Κατανοώ, ότι η απεργία δεν είναι ότι καλύτερο για έναν ξενοδόχο σε νησί! Κατανοώ ότι μια τέτοια κίνηση από την πλευρά της ΠΝΟ θα θεωρηθεί «εχθρική» προς όσους έχουν συμφέροντα!

Αλλά αλήθεια, σε μια κοινωνία, όπου ο νησιώτης επιχειρηματίας, εδώ και χρόνια τώρα, στηρίζεται από τους ναυτικούς, κάτω από αντίξοες συνθήκες, ξέχασε όλα αυτά και ξεκινά … εμφύλιο μαζί τους;
Σαφώς και όχι!

Στα νησιά, όλοι γνωρίζουν ότι όσoι ήταν για να πάνε στις πατρίδες τους έχουν πάει ήδη και δεν περιμένουν την Μ.Τρίτη και Μ.Τετάρτη!
Η ΠΝΟ, έδωσε αρκετό χρόνο στην Κυβέρνηση να σκεφτεί ποιον κλάδο πάει να «καθαρίσει» και η απεργία ήταν φυσική απόρροια!

Γιατί δεν φρόντισε λοιπόν να «κλείσει» το θέμα νωρίτερα αλλά το άφησε στο παρά πέντε;

Προφανώς διότι η Κυβέρνηση θέλει να βγάλει από πάνω της το βάρος της φουρτούνας που προκάλεσαν οι αποφάσεις της και να το μετατρέψει σε έναν «εμφύλιο πόλεμο» ανάμεσα στους ανθρώπους του τουρισμού και τους ναυτεργάτες!

Σαφώς λοιπόν και η κίνηση ενός νησιού, όπως η Σκόπελος, να στείλει μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψει να ελλιμενιστεί πλοίο με απεργοσπάστες ή επιταγμένους εργάτες, δικαιολογεί όλα όσα σας αναφέρω!

Πολύ απλά, διότι αμέσως μετά θα έρθει και η σειρά των Ξενοδόχων και των Τουριστικών Πρακτόρων, και τότε σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να είχαν στις κινητοποιήσεις τους το βάρος μιας καταδίκης απεργίας (αυτής των ναυτεργατών).

Με την απεργία, δημιουργείται ένα πρόβλημα! Αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο μεγάλο όσο παρουσιάζεται από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ!

Πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια να καταδικαστεί ένας ολόκληρος κλάδος, ως υπεύθυνος της οικονομικής δυσπραγίας, και της απαξίας του τουρισμού!

Εχω ενοχληθεί για άλλη μια φορά, διότι το ίδιο συνέβη όταν απεργούσαν οι ταξιτζήδες, ο ίδιο συνέβη όταν απεργούσαν οι οδηγοί φορτηγών!

Κατάρες και αναθέματα κατά ολόκληρων κλάδων, και αφορισμοί του τύπου «καταστρέφετε τον τουρισμό μας»!

Αλήθεια, και απευθύνομαι στους νησιώτες όλης της Ελλάδας:
Αισθάνεται κανείς ότι τον τουρισμό τον κατέστρεψε ο ταξιτζής, ο φορτηγατζής κι ο ναυτεργάτης που απεργούσε;

Διότι προσωπικά, μετά από ΤΡΙΑΝΤΑ χρόνια διαμονής σε μεγάλο νησί του Αιγαίου, γνωρίζω καλά, ότι τον τουρισμό τον κατέστρεψαν οι πέντε τελευταίες κυβερνήσεις ! Τον κατέστρεψαν αυτοί που κατέκαψαν ότι καλό βρήκαν σε τούτο τον τόπο!

Αρα, γιατί να τα βάλουμε με τους ναυτεργάτες και όχι με αυτούς που πραγματικά βρήκαν μια ανθούσα οικονομία στα νησιά, όπως ο τουρισμός, και στην κυριολεξία την διέλυσαν;

Γι αυτό άλλωστε απεργούν και οι κλάδοι!

Κανονικά, αυτό που έκανε η Σκόπελος, θα έπρεπε να το κάνουν όλα τα νησιά!
Για να σταματήσει επιτέλους το παραμύθι της Τρόικας και των Συνεργατών της στην Κυβέρνηση, που βάζουν πλαστά διλλήματα στο λαό και δημιουργούν φανταστικές διαμάχες ανάμεσα στις παραγωγικές τάξεις!
Ειδικά για τους Ξενοδόχους, ένα έχω να σας πω!
Με τροπολογία που θα φέρουν νύχτα, έρχεται η σειρά σας αγαπητοί! Και τότε θα αναζητάτε συμμάχους!

Γίνατε τώρα σύμμαχοι με τους εφοπλιστές άραγε; Με αυτούς που υβρίζετε καθημερινά εδώ και χρόνια γιατί έχουν φτάσει το κόστος μεταφοράς αγαθών και επιβατών στα ύψη;

Κλείνοντας, γνωρίζω ότι ήδη έχω στενοχωρήσει κάποιους φίλους ξενοδόχους! Αλλά ας σκεφτούν καλά, ότι η άνοδος του τουρισμού θα έρθει, την ημέρα που θα δημιουργηθούν ξενοδοχειακά επιμελητήρια στην Ελλάδα και θα πάψουν να αποτελούν τμήμα των Οικονομικών Επιμελητηρίων!

Την ημέρα που οι ξενοδόχοι δεν θα αποτελούν «συλλόγους» αλλά Επιμελητήρια αυτόνομα σε κάθε τουριστική περιοχή!
Την μέρα που θα καταθέσουν ολοκληρωμένη πρόταση ανάπτυξης, δομημένη κατά περιοχή , τότε και μόνο τότε θα αναπτυχθεί ο τουρισμός!

Οσο παραμένουν χωρισμένοι σε μικρές ομάδες ανά νησί, τόσο θα τους εκμεταλλεύεται η Διαμαντοπούλου και η κάθε Διαμαντοπούλου που από το ένα αυτί της ψιθυρίζει η Τρόικα και από το άλλο οι εφοπλιστές!!!


http://www.aegeantimes.gr/