Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Υπάρχουν και Άλλοι Δρόμοι

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΝ.................
Φίλοι μου,
Είμαι ο μέσος έλληνας που ανησυχεί για το πώς θα πληρώσει τους δυσβάστακτους φόρους που του επιβλήθηκαν.
Είμαι ο άνθρωπος που παθαίνει κατάθλιψη συνειδητοποιώντας τι συμβαίνει με την επιχείρησή του.
Είμαι ο άνεργος που τον απέλυσαν ή ο υπάλληλος που του μείωσαν το.....
μισθό σε βαθμό πείνας.
Είμαι ο συνταξιούχος που του έκλεψαν τους κόπους μιας ζωής.
Είμαι ο αγρότης που τον έχουν εγκαταλείψει στη μοίρα του.
Είμαι ο πτυχιούχος που βλέπει τα όνειρά του να γκρεμίζονται.
Είμαι εκείνος που του κατάσχεσαν το σπίτι.
Εκείνος που του έκοψαν το ρεύμα και ο νεφροπαθής πατέρας του κινδυνεύει να πεθάνει μη μπορώντας να χρησιμοποιήσει τα απαραίτητα μηχανήματα.
Είμαι ο άρρωστος που ανησυχεί ότι σε ένα μήνα, όπου θα μπορεί να τον δεχτεί ο γιατρός του Ι.Κ.Α, ενδεχομένως να είναι αργά.
Είμαι το παιδί που αναρωτιέται «Σε τι έφταιξα εγώ και μου χρεώνουν τόσα πολλά για όλη μου τη ζωή; »
Είμαι ο ίδιος σου ο εαυτός σου που μιλάει: Φίλε, βοήθησε. Εσύ, μόνο, μπορείς.

Φίλε μου, εκλογές! Ώρα μηδέν για την Ελλάδα, που κάποιος πρέπει να την κυβερνήσει.

Αν ρωτούσατε την Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ.: «Τι θα κάνατε, κύριοι, αν αναλαμβάνατε τη διακυβέρνηση της χώρας;», πιθανώς θα απαντούσαν: «Είναι απλό. Ακριβώς ό,τι κάναμε μέχρι τώρα.» (χωρίς σχόλια)
Αν ρωτήσουν εσένα: «Τι θα έκανες εσύ, προσωπικά, αν είχες τη δύναμη και αναλάμβανες τη διακυβέρνηση της χώρας;», ίσως απαντούσες.

Μόνο μια ελπίδα απέμεινε: Να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα μέσα από το λαό, από νέους ανθρώπους που δεν έχουν διαφθαρεί. Ανθρώπους με υψηλές αξίες, οι οποίοι θα επιδιώξουν και θα πετύχουν:
1.ΝΑΙ στην Ευρώπη, γιατί η Ελλάδα είναι η Ευρώπη. ΟΧΙ στο Μνημόνιο.
2.Ακύρωση των δανειακών συμβάσεων Ελλάδας/κρατών Ευρωζώνης/ΔΝΤ/EFSF, των Μνημονίων και όλων των νόμων και διοικητικών πράξεων που έχουν εκδοθεί σε εφαρμογή των Μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.
3.Μονομερή διαγραφή και ακύρωση του επονείδιστου δημόσιου χρέους που αποτελεί πλέον το μέγιστο τμήμα του συνολικού δημοσίου χρέους και βαθύ κούρεμα του υπολοίπου χρέους. Εφαρμογή της αρχής της «κοινωνικής προτίμησης» για τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να μην υποστούν καμία οικονομική ζημιά.
4.Άμεση και αποτελεσματική διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου. Τιτλοποίηση του κατοχικού δανείου και των άλλων απαιτήσεων κατά της Γερμανίας.
5.Δίκαιη ανακατανομή του παραγόμενου κοινωνικού πλούτου, παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, προστασία των δημοσίων αγαθών και του κοινωνικού κράτους, ανάπτυξη της αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας.
6.Συντακτική Συνέλευση για θέσπιση νέου Συντάγματος με βάση τις αρχές της λαϊκής κυριαρχίας και της άμεσης δημοκρατίας. Θέσπιση της απλής αναλογικής.
7.Κατοχύρωση της εθνικής μας ανεξαρτησίας, της ΑΟΖ και της διεθνούς ουδετερότητας της πατρίδας μας.
8.Παραδειγματική τιμωρία όσων έχουν παραβιάσει το Σύνταγμα και τους νόμους.


Ας μην ξεχνάμε, ότι η χρηστή διοίκηση μπορεί να αναδείξει την Ελλάδα σε μια από τις πλουσιότερες χώρες παγκοσμίως, αφού η χώρα μας διαθέτει :
· τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στον κόσμο
· νευραλγική θέση, η οποία επηρεάζει τη διακίνηση του εμπορίου σε παγκόσμιο επίπεδο
· ηλιακή ενέργεια ικανή να καλύψει τις ανάγκες ηλεκτροδότησης ολόκληρης της Ευρώπης
· υπέδαφος πλούσιο σε φυσικό αέριο, πετρέλαιο και όλων των ειδών τα ευγενή μέταλλα
· όμορφες παραλίες και ιδανικό κλίμα για τουριστική ανάπτυξη


Νότης Μαριάς, ο εμπνευστής και δημιουργός του πολιτικού κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες» .
Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, επιστημονικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τεκμηρίωσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και δικηγόρος στον Άρειο Πάγο. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχος Master του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (London School of Economics), διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών και fellow του Weatherhead Center for International Affairs του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών, �το Πανεπιστήμιο Πατρών, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης του Μάαστριχτ και στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης. Διετέλεσε ειδικός επιστημονικός συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Υπουργείο Εξωτερικών, επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης και μέλος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Κατάρτισης του Τορίνο.

ΑΝΟΙΞΗ 2012. ΕΚΛΟΓΕΣ.
Ελλάδα ώρα μηδέν.
Το παιδί σας ή το εγγόνι σας, σίγουρα, κάποτε θα σας ρωτήσουν:
«Παππού κι εσύ τι έκανες τότε;»
Ναι, έκανα εκείνο που έπρεπε. Με τη δράση μου φρόντισα, να έρθει στην Ελλάδα η διακυβέρνηση της ελπίδας.
Φίλε, το πρώτο σου βήμα: Φωτοτύπησε τούτο το έντυπο και δώσ' το σε 5 τουλάχιστον φίλους σου. Στην πραγματικότητα, είναι οι προγραμματικές δηλώσεις του πολιτικού κινήματος «ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ».
Αυτός είναι ένας τρόπος να ενημερώσουμε όλους τους Έλληνες. Εναλλακτικά, μπορείς να γνωστοποιήσεις τα παρακάτω: antimnimoniakoi-polites.blogspot.com και notismarias.blogspot.com. Εκατομμύρια ευρώ έχουν δοθεί στα μεγάλα κόμματα για προεκλογικούς σκοπούς. Εμείς δεν έχουμε ούτε ένα ευρώ, άλλα βασιζόμαστε στη δική σου προσπάθεια και δυναμισμό. Μην ξεχνάς, ότι το δυναμικό των ευφυών και αδιάβλητων Ελλήνων, που μπορούν να κυβερνήσουν με χρηστή διοίκηση την Ελλάδα μας, είναι τεράστιο. Αυτές τις ώρες, επιτροπές από ειδικούς και έμπειρους πολίτες μελετούν εντατικά τους τρόπους για να μπορ�σουν μ εφαρμοστούν οι προεκλογικές δηλώσεις .
Αν θέλετε να έρθετε σε επαφή με το πολιτικό μας κίνημα, μπορείτε να το κάνετε στα γραφεία μας στη Λεωφ. Δημοκρατίας 17 (1ος όροφος) στο Ηράκλειο. Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε σε ένα από τα τηλέφωνα: 6945449929, 6936895149, 6944887773, 6980490806 και στο antimnimoniakoi@gmail.com.