Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΥΡΩ 3 ΣΤΟΥΣ 4 ΕΛΛΗΝΕΣ

«Ναι» στο ευρώ θα ψήφιζε η πλειονότητα των ψηφοφόρων σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες - μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, η οποία προηγείται σε θετικές ψήφους - αν διεξάγονταν αύριο δημοψηφίσματα, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Ipsos. Συνολικά...
και για τις πέντε χώρες - Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία - έξι στους δέκα ψηφοφόρουςθα έλεγαν «ναι».
Οπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, αντίστοιχο ποσοστό πολιτών θα συμφωνούσε με τη διεξαγωγή σχετικού δημοψηφίσματος. Η ισχυρότερη υποστήριξη για το κοινό νόμισμα παρατηρείται στην Ελλάδα, όπου τρεις στους τέσσερις από αυτούς που έχουν γνώμη θα ψήφιζαν θετικά.
Μικρότερο ποσοστό –μόλις 57%– καταγράφεται στην Ιταλία και την Γερμανία. Ωστόσο στη Γερμανία επτά στους δέκα συμφωνούν με την ιδέα να γίνει δημοψήφισμα. Οι αναποφάσιστοι ήταν περίπου στο 10% σε κάθε μια από τις χώρες.
Το στέλεχος της Ipsos Τζον Ράιτ εκτιμά ότ! ι πα� �ά την μεγάλη αναταραχή και το δημόσιο διάλογο στις χώρες της έρευνας σχετικά με το ευρώ, οι Ευρωπαίοι «για την ώρα θέλουν να κρατήσουν το ευρώ. "Αυτό στέλνει ένα θετικό μήνυμα: οι πολίτες δεν είναι έτοιμοι να το εγκαταλείψουν, όχι ακόμη», προσθέτει.