Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

"Η γεωπολιτική μας αξία θα υποβαθμιστεί αν βγούμε από το ευρώ"

Του Ευάγγελου Γεωργούση
Αντιπτέραρχος ε.α

IT'S NOT ONLY THE ECONOMY STUPID

Ας παραφράσουμε λίγο τη γνωστή πλέον έκφραση που χρησιμοποιήθηκε κατά την προεκλογική εκστρατεία του 1992 απο το επιτελείο του Μπιλ Κλίντον,προκειμένου να τονίσουμε και κάποια άλλα σημεία της ""τραγωδίας" που παίζεται τα τελευταία τρία χρόνια στη.....
χώρα μας.

Από την αρχή της οικονομικής κρίσης μέχρι και σήμερα μετά τις εκλογές κανείς από τους πολιτικούς μας ηγέτες δεν έχει αναλύσει για να καταλάβει ο λαός τη σύνδεση που έχουν τα οικονομικά δεδομένα της χώρας και η διαχείριση αυτών εντός ή ετκός ΟΝΕ,με την υποστήριξε όλων των εθνικών μας στόχων και θεμάτων.


Το γεωπολιτικό δυναμικό της χώρας έχει δραστικά επηρεαστεί τα τελευταία τρία χρόνια.Αιτία δεν είναι μόνο ή από μόνη της η οικονομική κατάσταση της χώρας,αλλά κυρίως και πρωτίστως ο τρόπος χειρισμού της κατάστασης και της κρίσης από τους αρμόδιους κυβερνήτες.Κατάφεραν το πρόβλημα χρέους -που δεν είμασαν οι μόνοι που αντιμετωπίζαμε- να το κάνουν κρίση δανεισμού της χώρας και στη συνέχεια κοινωνική.

Οδήγησαν τη χώρα σε άμεση οικονομική και όχι μόνο εξάρτηση από συγκεκριμένους φορείς και κέντρα.Ήταν μόνο ανικανότητα;

Δεν νομίζω.

Σήμερα πλέον δοκιμάζονται οι βασικές σταθερές συνοχής της ελληνικής κοινωνίας.Ο θεσμός της οικογένειας υποφέρει,το ηθικό του λαού και η αυτοεκτιμησή του μειώνονται συνεχώς ,ενώ όπως φαίνεται η επίδραση αυτή έχει αγγίξει και τα τμήματα εκείνα της κοινωνίας που είναι επιφορτισμένα με την υπηρέτηση αξιών εθνικού επιπέδου,όπως η ασφάλεια και η ακεραιότητα της χώρας.

Από τα λίγα ίσως στοιχεία του γεωπολιτικού δυναμικού της χώρας μας που η αξία τους παραμένει ακόμη υπολογήσιμη είναι αυτά του μέλους της ΕΕ και της ΟΝΕ,των αναβαθμισμένων σχέσεων με το Ισραήλ και αυτό της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς ,έστω και πολυτραυματισμένο

Αν γίνει ένα ακόμη λάθος και η χώρα βρεθεί εκτός ΟΝΕ και ίσως εκτός ΕΕ,τότε το θέμα δεν θα είναι μόνο οικονομικό ,αλλά θα επιδράσει αρνητικά στην γεωπολιτική αξία της Ελλάδας που έχει πολλά σοβαρά εθνικά θέματα και στόχους να υοστηρίξει στο άμεσο μέλλον.

Απ΄ ότι φαίνεται το πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν έχει κάνει ανάλυση και αξιολόγηση του γεγονότος ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας φρόντισαν να μας διασώσουν οικονομικά ,γιατί η χρεοκοπία μας δεν εξυπηρετούσε τους ισχυρούς Ευρωπαίους,αλλά και -κυρίως- για λόγους γεωπολιτικούς καθώς φαίνεται ότι πιστεύουν ακόμη στην ενωμένη Ευρώπη.

Οι δόκιμοι ηγέτες της χώρας δεν φαίνεται να έχουν καταλάβει ότι ενώ από οικονομικής άποψης εκτός Ευρώπης τα πράγματα θα είναι τραγικά,από γεωπολιτική άποψη θα είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

Όμως όλα τα σημάδια δείχνουν ότι έχουμε μπει στο γνωστό μας δρόμο της αυτοκαταστροφής.Όλοι μας,πολιτική ηγεσία και λαός οδηγούμε το "άρμα" της Ελλάδας σε μια νέα εθνική καταστροφή.
Η μορφή και το είδος της καταστροφής δεν είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθούν και δεν θα φταίει κανείς άλλος παρά όλοι εμείς που δεν μας άρεσε η κανονική ΑΥΓΗ και την θέλαμε ΧΡΥΣΗ

ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ.
Εμείς ο λαός με το να μη αξιολογούμε το πρόγραμμα κάθε κόμματος όταν το επιλέγουμε έχουμε ευθύνες.



Οι νέοι μας αν δεν έχουν ενταχθεί στα "κομματικά θερμοκήπια" των ΑΕΙ-ΤΕΙ,δεν ασκούν καν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Άλλο ένα δείγμα της αυτοκαταστροφικής μας μανίας.

Ας φροντίσουμε να βρούμε τρόπο θεραπείας της πραγματικής μας αρρώστιας κα όχι μόνο του συμπτώματος,όπως είναι η σημερινή οικονομική κρίση.Η αρρώστια είναι η παντοκρατορία του κομματισμού.Ας φροντίσουμε να βρούμε τρόπο θεραπείας.

Δεν υπάρχει καμία συνταγματική και πολιτειακή βαλβίδα που να θέτει το πλαίσιο σωστής λειτουργίας της αντιπροσωπευτικής μας Δημοκρατίας .Το πλαίσιο που θα υπηρετεί πρωτίστως και κυρίως το συμφέρον της πατρίδας και του Έθνους και όχι μόνο αυτό του κάθε κομματικού αρχηγού και κομματικού στρατού στ΄ όνομα της απόλυτης Δημοκρατίας.Λαοί με σοβαρά προετερήματα ,αλλά και σοβαρά ελαττώματα έχουν ανάγκη σωστής Παιδείας,σοβαρών θεσμών και πολιτειακό σύστημα με ισορροπία ισχύος των πόλων του. Στην περίπτωση μας λοιπόν:

It's not only the economy stupid.

http://www.onalert.gr