Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Δεν έχει τέλος το "κράξιμο" στην Λαγκάρντ

Τι λέει για τα αφορολόγητα λεφτά της...

Οι ανθελληνικές αμετροέπειες της Κριστίν Λαγκάρντ στην εφημερίδα Guardian είναι για την πολιτική τάξη στην πατρίδα της ένα ατόπημα που αναγκάζεται ακόμα και ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ να διαχειριστεί με γαλατική διπλωματία αλλά και μεσογειακή δηκτικότητα....



Η επικεφαλής τους Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αφήνει το περιβάλλον της να επισημαίνει το εύρος της μετανοίας της για την περιφρονητική της τοποθέτηση ότι δεν έχει οίκτο για τον Ελληνισμό. Όμως, το πόσο ενδεχομένως να κοστίσει πολιτικά στην προεκλογική Ελλάδα η συνέντευξη-ατόπημα, το επεξηγεί η επικεφαλής της Ένωσης Γάλλων βιομηχάνων.

Η προσωπική ιστοσελίδα της Λαγκάρντ αποτελεί θησαυροφυλάκιο χιλιάδων επικρίσεων από τον κόσμο, εντός ελληνικής επικράτειας και εκτός, που αισθάνθηκε προσβολή και ανταποδίδει την περιφρόνηση ακόμα και δια ρήσεων του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Και η γελοιογραφία παίρνει την σκυτάλη από τον πολιτικό σχολιασμό. Η Μαρία Αντουανέτα του Νομισματικού Ταμείου που δίνει μνημονιακό παντεσπάνι στους μη έχοντες ψωμί να φάνε. Η στρουθοκάμηλος που δεν κοιτά την δική της νόμιμη φοροδιαφυγή αλλά βάλλει κατά αδυνάτων. Και στη Γκάντιαν, ο χορός της λιτότητας έχει για πρωταγωνίστρια τον παχύσαρκο κύκνο Κριστίν. Κύκνος που κάνει την πάπια…

Όχι ότι με το συγγνώμη η κυρία Λαγκάρντ αμνηστεύεται. Ούτε αστειεύεται όταν περιαυτολογεί για το αφορολόγητο του μισθού της, όπως εμφανίζεται μέσω twitter.