Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ανάκληση αποφάσεως του ΣτΕ


http://www.news.935radio.gr/λακωνια/Περιβαλλον/26785-Πρωτοφαν�ς-απόφαση-του-ΣτΕ,-ξεσηκώνει-θύελλα-αντιδράσεων.html

"...το ΣτΕ, ανακάλεσε την απόφασή του για αναστολή των εργασιών σε αιολική εγκατάσταση στο βουνό Μπελεχέρι στον Άγιο Δημήτριο του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά (!) στα δικαστικά χρονικά!

...το συγκεκριμένο βουνό φιλοξενεί ένα σπάνιο δάσος κουμαριάς, μοναδικό στο είδος του, ενώ στις πλαγιές του βρίσκουν καταφύγιο και τροφή δεκάδες αρπακτικά πτηνά..."

Όλη η άσκηση αφορά σε είσπραξη επιδοτήσεων και μόνο, από ντόπιους συνεργάτες-πλασιέ ξένων ! κατα σκευαστών πραγμάτων που πουλιούνται σε εμάς με το ζόρι, με τις ευλογίες πολιτικών που μόνο σαν δοσίλογοι (ή ηλίθιοι) μπορούν να χαρακτηριστούν.  Σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο όπου οι αιολικοί κάπως πρέπει να έχουν αγοράσει ή νοικιάσει γη για την απάτη τους, εδώ την γη απλά την αρπάζουν.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ψήφισαν τον Νόμο Μπιρμπίλη, όσο είχαν κοινοβουλευτική πλειοψηφία.  Τις διαφοροποιήσεις της ΝΔ περί δήθεν διαφορετικής πολιτικής επιδοτήσεων, όσο και αν σκούζουν οι διάφοροι, τις ακούω βερεσέ.  Καθαρές κουβέντες παλληκάρια κα� κοπέλες ειδεμή, άσχετα πόσο σας στηρίζουν ή σας εκβιάζουν οι Γερμανοί προϊστάμενοί σας, εγώ, στο θέμα αυτό,  σας έχω στην ίδια κατηγορία (και δηλώνω φιλελεύθερος και συντηρητικός).

Τα αιολικά ΔΕΝ είναι επένδυση. Μηχανισμός είσπραξης φόρου ευρω-υποτέλειας είναι. Δεν παράγουν σημαντικό ρεύμα, και τα περί μείωσης εκπομπών τα πιστεύουν μόνο αυτοί που τα πουλάνε, ο Σκάϊ, λίγοι ιθαγενείς, και χάρη στα "εκπαιδευτικά" προγράμματα της WWF και αντίστοιχων λαμόγιων, και τα μικρά παιδιά.