Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Στο μικροσκόπιο οι σχέσεις FAI και «Συνωμοσίας των πυρήνων της φωτιάς»

Οι σχέσεις της ιταλικής οργάνωσης FAI με την ελληνική «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» έρχεται για άλλη μια φορά στην επικαιρότητα, ύστερα από την αιματηρή επίθεση της ένοπλης ομάδας της γειτονικής χώρας, την προηγούμενη Δευτέρα το πρωί, εναντίον του Ρομπέρτο Αντινόλφι διευθύνοντος συμβούλου της κρατικής εταιρείας Ansaldo Energia....



Δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα πλησίασαν τον επικεφαλής της ιταλικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του στην Γένοβα και τον πυροβόλησαν τρεις φορές στα πόδια. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ο «Πυρήνας Ολγα» της FAI, ο οποίος έχει πάρει το όνομά του από την κρατούμενη ως μέλος της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» Ολγα Οικονομίδου, η οποία είχε συλληφθεί πριν από ένα περίπου χρόνο σε έφοδο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε κατοικία στην Ν. Ιωνία Βόλου.

Η FAI, στην ίδια προκήρυξή της, προαναγγέλλει ότι θα προχωρήσει σε άλλες επτά επιθέσεις εναντίον ιταλικών στόχων σαν δείγμα αλληλεγγύης σε ισάριθμους κρατουμένους ως μέλη των "Πυρήνων της Φωτιάς". Σημειώνεται ότι σε ακόμη δέκα περιπτώσεις, την τελευταία τριετία, έχουν προκύψει σχέσεις της FAI με την «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» με αναλήψεις ευθυνών σε ισάριθμες επιθέσεις στις οποίες εκφράζεται συμπαράσταση σε κρατουμένους των δύο οργανώσεων σε Ελλάδα και Ιταλία.

Αναφέρεται ακόμη ότι τον Νοέμβριο του 2010 η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» είχε στείλει παγιδευμένο με εκρηκτικά δέμα στο γραφείο του τότε Ιταλού Πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ελληνες αξιωματικοί εκτιμούν ότι η συνεργασία FAI και «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» βασίζεται στη «διεθνή αλληλεγγύη ενόπλων, αντιεξουσιαστικών οργανώσεων σε όλο τον κόσμο χωρίς αυτό να προϋποθέτει συναντήσεις ή ανταλλαγή όπλων, εκρηκτικών ή τεχνογνωσίας μελών των ομάδων αυτών».

Οι Ιταλοί αστυνομικοί εκφράζουν φόβους ότι, λόγω της κρίσης, σχεδιάζονται χτυπήματα με τη μορφή βομβιστικών επιθέσεων, απαγωγών ή ακόμα και δολοφονιών, εναντίον επιχειρηματιών, τραπεζιτών και πολιτικών.

Πηγή:Το Βήμα