Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

WSJ: Να μπει η Τουρκία στη θέση της Ελλάδας, αν βγει από το ευρώ!

Προκλητικό δημοσίευμα της Wall Street Journal

Ξεπέρασε κάθε όριο πρόκλησης, αυθάδειας και δημοσιογραφικής αλητείας τόσο ο αρθρογράφος όσο και η διοίκηση της Wall Street Journal, δημοσιεύοντας ανθελληνικό παραλλήρημα με εικασίες που ξεπερνούν κάθε όρι φαντασίας. Διαβάστε στο planet-greece τι έγραψαν....


Σε άρθρο του, ο Κιμ Χτζελμγκάρντ προτείνει την είσοδο της Τουρκίας στην ευρωζώνη σε περίπτωση που η Ελλάδα κληθεί να εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα, σημειώνοντας ότι «στα χαρτιά... τουλάχιστον μοιάζει να είναι μία ελκυστική ιδέα».
Η Ευρώπη, όπως λέει, χρειάζεται ανάπτυξη και όχι μόνο λιτότητα. «Και όπως όλοι ξέρουμε, η Ελλάδα δεν τα πάει καλά με τον παράγοντα ανάπτυξη, σε αντίθεση με την Τουρκία που διαθέτει αρκετή», σχολιάζει πικρόχολα προσθέτοντας πως η γειτονική μας χώρα είχε ανάπτυξη 11% το 2011.
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η Τουρκία ως μια ισχυρή μουσουλμανική δύναμη να τρομάζει τους ξενοφοβικούς πληθυσμούς σε Βερολίνο και Παρίσι, αλλά ίσως να χρειαστεί να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους.
«Καθώς σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της άτυπης Συνόδου Κορυφής, ίσως να χρειαστεί να ρίξουν ένα... βλέμμα στην Τουρκία», καταλήγει ο Χτζελμγκάρντ.