Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ : ΖΗΤΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

Από το : euro2day.gr
Την παρέμβαση του οικονομικού Εισαγγελέα ζήτησε χθες ο Ευάγγελος Μυτιληναίoς, για τη μη αδειοδότηση της μονάδας συμπαραγωγής του Αλουμίνιου, τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη λειτουργία της. Μιλώντας στους θεσμικούς...
επενδυτές, ο επικεφαλής του ελληνικού ομίλου, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι είναι ύποπτη η πρωτοφανής καθυστέρηση στην αδειοδότηση της μονάδας, 4 χρόνια μετά την έναρξη δοκιμαστικής λειτουργίας και 2 χρόνια μετά την ομόφωνη επί τούτου εισήγηση της ΡΑΕ, και ενδεχομένως να οφείλεται σε παρεμβάσεις-εκβιασμούς που δέχτηκαν αρμόδια διοικητικά και πολιτικά στελέχη του ΥΠΕΚΑ και του πρώην ΔΕΣΜΗΕ- νυν ΑΔΜΗΕ-ΛΑΓΗΕ.

Ο κ. Μυτιληναίος συνέδεσε άμεσα τη νόμιμη λειτουργίας της μονάδας συμπαραγωγής και την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων στα θέμ�! �τα τ ροφοδοσίας της μεταλλουργίας αλουμινίου, με τη βιωσιμότητα και τη συνέχιση της δραστηριότητας στην παραγωγή αλουμινίου.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, αυτή τη στιγμή η Ελληνική βιομηχανία μεταποίησης αλουμινίου, ένας ιδιαίτερα εξωστρεφής κλάδος, απασχολεί πάνω από 30.000 άτομα, στηρίζεται στην εγχώρια παραγωγή αλουμινίου, καθώς οι εισαγωγές του μετάλλου έχουν γίνει απαγορευτικές λόγω των εγγυήσεων που ζητούν οι προμηθευτές.