Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ : ΣΥΝΕΧΗ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος θα παραδώσει στους Ευρωπαίους ηγέτες επιστολή του πρωθυπουργού για την ανάγκη πολιτικών ανάπτυξης και...
επικαιροποίησης του Μνημονίου. Η επιστολή θα επισημαίνει την ανάγκη στήριξης της Ελλάδας, με δεδομένο ότι οι Έλληνεςέχουν κάνει το καθήκον τους. Επίσης, θα τονίζεται ότι το αποτέλεσμα των εκλογών κατέδειξε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας.

Στις 11.30 ο κ. Παπούλιας θα έχει σύσκεψη με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, τον Γιώργο Ζανιά, με τη συμμετοχή και του νέου υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ενώ στις 12.30 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη. Το απόγευμα, με πτήση της Aegean και στην οικονομική θέση, θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει τελ�! �κά κ αι ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ενόψει της Συνόδου Κορυφής, ο κ. Σαμαράς είχε χθες τηλεφωνικές συνομιλίες με Ευρωπαίους ηγέτες, μεταξύ των οποίων και η Άγγελα Μέρκελ η οποία του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, «η επικοινωνία αποτελεί συνέχεια της τακτικής επαφής» μεταξύ της καγκελαρίου και του Έλληνα πρωθυπουργού.