Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ο Μπουμσόνγκ σε ρόλο ηγέτη

Δέθηκε με το Τριφύλλι

Ο Μπουμσόνγκ συνοδεύεται από τη φήμη του στυγνού επαγγελματία, ο οποίος δεν χαρίζει ούτε ευρώ... Η αλήθεια είναι ότι απαιτεί την τήρηση των όσων έχει συμφωνήσει και σπάνια υποχωρεί απ' όσα προβλέπει το συμβόλαιο του. Όπως ο ίδιος είναι τυπικός στις υποχρεώσεις του και το ίδιο ζητά από την ομάδα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχει αισθήματα και δεν λαμβάνει υπόψη του άλλα ζητήματα, εκτός από το συμφέρον του. Ο Μπουμ έχει δεθεί με τον Παναθηναϊκό, έχει αγαπήσει και έχει αγαπηθεί από τον κόσμο και του αρέσει πολύ η ζωή στην Ελλάδα. Νιώθει άνετα στη χώρα μας και ξέρει ότι δύσκολα θα βρει ανάλογες συνθήκες εργασίας.

Πρώτη φορά

Έως τώρα στην καριέρα του ο Μπουμσόνγκ αποτελούσε ένα πολύτιμο γρανάζι στην εκάστοτε ομάδα του, σπάνια όμως ήταν ο αρχηγός, ο ηγέτης. Τώρα καλείται να το κάνει, με δεδομένες τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στον Παναθηναϊκό. Φαίνεται πως η ιδέα τον δελεάζει και την έχει πάρει ζεστά, δείχνοντας ότι του αρέσει.

Στις πρώτες προπονήσεις της σεζόν ο Μπουμσόνγκ είναι από τους πλέον ομιλητικούς παίκτες, είτε το γκρουπ του αμύνεται, είτε επιτίθεται. Ενθαρρύνει, κατευθύνει, συμβουλεύει... Βοηθά με όποιο τρόπο μπορεί και δεν είναι επικριτικός, αντίθετα προσθέτει ηρεμία και ψυχραιμία. Στοιχεία απαραίτητα για τον ποδοσφαιριστή ο οποίος αναλαμβάνει το ρόλο του ηγέτη.

Υποστηρικτής της μετεξέλιξης του Μπουμσόνγκ είναι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος έχει ανάγκη από ένα πρόσωπο με αυτές τις "αρμοδιότητες" στα αποδυτήρια. Με τόσους νέους σε ηλικία παίκτες και με αρκετές προσθήκες, ο Γάλλος λειτουργεί ως συνεκτικός κρίκος και μεταδίδει αυτά που θέλει ο Πορτογάλος προπονητής.

Το περιβραχιόνιο

Η προοπτική να φορέσει το περιβραχιόνιο αρέσει στον Μπουμσόνγκ, όμως δεν πρόκειται να το φωνάξει. Άλλωστε η επιλογή θα γίνει με ψηφοφορία και ο Γάλλος πρέπει να ψηφιστεί από τους συμπαίκτες του. Συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να το πετύχει και η αρχηγία θα του δώσει ένα επιπλέον κίνητρο. Ωστόσο το σημαντικό για τον ίδιο και την ομάδα, είναι να γίνει ηγέτης στο γήπεδο και όχι στους τίτλους.

Εσείς διαβάστε τις δηλώσεις του Σισοκό, την παραμονή του Κατσουράνη, τον τραυματισμό του Πίντο, τις λεπτομέρειες της προπόνησης στην Αυστρία, το μπλέξιμο με τη μεταγραφή του Φορναρόλι.