Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Εθνικιστικά αποσπάσματα θανάτου στην Αθήνα;


Υπάρχουν αυτόκλητοι... σωτήρες, που δηλητηριασμένοι από εθνικιστικές ιδέες αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, σκορπώντας τον θάνατο στις τάξεις των αλλοδαπών; Αυτό...



το ερώτημα ταλανίζει τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., που πολύ φοβούνται ότι ίσως αρχίζουν να μαζεύουν πτώματα αλλοδαπών, στην πλειοψηφία τους λαθρομεταναστών, από συνοικίες της Αθήνας.

Η δολοφονία του ιρακινού λαθρομετανάστη τα ξημερώματα, στην οδό Αναξαγόρα 17, στο κέντρο της Αθήνας έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό.

Ο τραυματίας έφερε πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο (πιθανόν μαχαίρι) και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου, στις 13.15 το μεσημέρι, κατέληξε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, δράστες είναι 5 άτομα, που επέβαιναν σε 4 μοτοσικλέτες και είχαν επιχειρήσει νωρίτερα, στην ίδια περιοχή, να επιτεθούν σε άλλους δύο αλλοδαπούς (υπηκόους Ρουμανίας και Μαρόκου), οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας εξέφρασε την βαθύτατη θλίψη του στους οικείους του θύματος.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση Δένδια έχει ως εξής:

«Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου στους οικείους του υπηκόου Ιράκ, ο οποίος τραυματίσθηκε θανάσιμα από αγνώστους. Δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση ότι η Πολιτεία θα είναι αμείλικτη προς όλους τους δράστες εγκληματικών ενεργειών, οποιαδήποτε υποτιθέμενη πρόφαση κι αν βρίσκουν. Ζήτησα ήδη από την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας την επιτάχυνση των ενεργειών για την ανακάλυψη των δραστών της δολοφονικής επίθεσης, προκειμένου να οδηγηθούν το συντομότερο δυνατόν ενώπιον της Δικαιοσύνης».