Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Αιματηρή επιχείρηση του αιγυπτιακού στρατού κατά ανταρτών στο βόρειο Σινά

Εννιά άνθρωποι, οι τρεις εκ των οποίων στρατιώτες, σκοτώθηκαν την Κυριακή στο βόρειο Σινά, όπου ο αιγυπτιακός στρατός πραγματοποιεί μεγάλη «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση εναντίον ισλαμιστών ανταρτών. Η στρατιωτική επιχείρηση πραγματοποιείται μετά την αιματηρή επίθεση ανταρτών στην περιοχή, την περασμένη Κυριακή, που στοίχισε τη ζωή σε 16 Αιγύπτιους συνοριοφύλακες.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής επιχείρησης σκοτώθηκαν έξι αντάρτες και τρεις στρατιώτες, σύμφωνα με την αιγυπτιακή τηλεόραση.

Οι αντάρτες διέθεταν βαρύ εξοπλισμό, όπως ρουκετοβόλα, χειροβομβίδες και αυτόματα όπλα. Αλλά και ο αιγυπτιακός σταρτός έχει αναπτύξει επιπλέον στρατιώτες, τανκ και θωρακισμένα οχήματα στην περιοχή.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι οι συνθήκες ασφαλείας στη Χερ�όνησο του Σινά έχουν επιδεινωθεί μετά την πτώση του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ.

Την περασμένη Παρασκευή οι ηγέτες των τοπικών φυλών Βεδουίνων συμφώνησαν να βοηθήσουν τον αιγυπτιακό στρατό στην επιχείρησή του εναντίον των ανταρτών, αλλά και στην καταστροφή των τούνελ από τα οποία γίνεται λαθρεμπόριο προς τη Γάζα.