Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ηρθε για ντοκιμαντέρ και άλλαξε «ταυτότητα» «Είμαι πλέον Ελληνας»

Eίναι απόγευμα Τετάρτης στην καρδιά της Αθήνας και ο 46χρονος Στίβεν Μπάλντουιν βγαίνει φουριόζος από την περιστρεφόμενη πόρτα του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία». Θέλει να προλάβει το φως για να φωτογραφηθεί στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Οι διερχόμενοι, Ελληνες αλλά και τουρίστες, αναγνωρίζουν αμέσως τον ηθοποιό του Χόλιγουντ που έγινε γνωστός παγκοσμίως με τους ρόλους του σε ταινίες όπως οι «Threesome», «Συνήθεις ύποπτοι», «Bio-Dome», «Fled», «The Flintstones in Viva Rock Vegas» και «The Flyboys».

Παρότι δεν έχει πάνω από μισή ώρα που επέσ�ρεψε στην Αθήνα από τα Τρίκαλα, μου λέει ότι είναι αχόρταγος όχι μόνο για την ελληνική κουζίνα αλλά και για τον πολιτισμό μας γενικότερα. «Δεν το χωράει το μυαλό μου αυτό που ζω εδώ, ρε φίλε», λέει χαμογελώντας ο βενιαμίν της οικογένειας Μπάλντουιν, με αδέλφια τους επίσης ηθοποιούς Αλεκ, Ντάνιελ και Ουίλιαμ.

Το πλάνο για την επίσκεψη στην Ελλάδα άρχισε να καταστρώνεται πριν από δύο χρόνια, όταν γνώρισε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών τους Δημήτρη Αναγνώστου και Χριστίνα Σέκερη της εταιρείας παραγωγής Catch 22 με έδρα στο Λος Αντζελες. Ως ! ευαγ γελικός χριστιανός τους εξήγησε πως οραματίζεται την Ελλάδα ως ιδανικό προορισμό και ότι θέλει να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ. Το project εδώ και λίγες μέρες λαμβάνει σάρκα και οστά, αφού τα γυρίσματα ξεκίνησαν με συμπαραγωγό την ελληνική εταιρεία Viewmax και σε συνεργασία με τον ΕΟΤ. Τα γυρίσματα του α' μέρους ολοκληρώνονται σήμερα και αύριο ο Μπάλντουιν θα γυρίσει στη Νέα Υόρκη. Το β' μέρος των γυρισμάτων θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Νοεμβρίου, οπότε και ο Αμερικανός ηθοποιός θα έρθει πάλι στην Ελλάδα....

συνεχεια εδώ