Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Spiegel: Διχασμένη η τρόικα για την Ελλάδα

Με πολύ διαφορετικό τρόπο αξιολογούν τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας τα στελέχη της τρόικας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του... το περιοδικό Der Spiegel.

«Ενώ η Κομισιόν αξιολογεί πολύ θετικά την εξέλιξη της πραγματικής οικονομίας της πληττόμενης από την κρίση χώρας της ευρωζώνης, η ΕΚΤ και κυρίως το ΔΝΤ περιγράφουν με σκοτεινά χρώματα την κατάσταση» υποστηρίζει το περιοδικό.


Παράλληλα, εκτιμά ότι «ακόμα κι αν η ελληνική κυβέρνηση καταλήξει σε συμφωνία για το νέο πρόγραμμα λιτότητας ύψους 11,5 δις. ευρώ, η χώρα σύμφωνα με τους ειδικούς του ΔΝΤ, δεν θα μπορέσει να πετύχει μέχρι το 2020 τον στόχο της μείωσης του χρέους στο 120% του ΑΕΠ».

Το Spiegel επικαλείται επίσης τη δήλωση που είχε κάνει την περασμένη εβδομάδα ο αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ, Θάνος Κατσάμπας, ο οποίος εκπροσωπεί και την Ελλάδα στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, στην εφημερίδα Wall Street Journal: «Η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον βοήθεια, είτε μέσω παραίτησης των επίσημων πι�τωτών από τις απαιτήσεις τους είτε μέσω επιπλέον δανείων με – ελπίζουμε – συμφερότερα επιτόκια» φέρεται να είχε πει ο κ. Κατσάμπας.

iapopsi.gr