Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ο σκύλος που συγκλόνισε σώθηκε χάρη στο Facebook

Ο σκύλος που συγκλόνισε σώθηκε χάρη στο Facebook

Η φωτογραφία του γέρικου σκύλου με το αφεντικό του είχε κάνει πριν λίγο καιρό τον γύρο των κοινωνικών δικτύων


Ο John υιοθέτησε τον Schoep όταν ήταν κουτάβι και από τότε δεν έχουν χωρίσει ποτέ.
Σήμερα ο σκυλάκος είναι 19 ετών και υποφέρει από αρθριτικά. Αυτό του έχει προκαλέσει πρόβλημα στον ύπνο και δεν μπορεί να κοιμηθεί από τους πόνους.
Το αφεντικό προσπαθώντας να βρει έναν τρόπο να τον βοηθήσει ανακάλυψε ότι τα νερά μιας λίμνης εκεί που μένουν του κάνουν πολύ καλό και τον ξεκουράζουν. Έτσι κάθε βράδυ τον πηγαίνει στη λίμνη για μπάνιο και εκεί ο Schoep σταματάει να πονάει και καταφέρνει να κοιμηθεί.
Πριν δημοσιευτεί αυτή η φωτογραφία ο John είχε συζητήσει με τον κτηνίατρο το ενδεχόμενο της ευθανασίας για τον γέρικο σκύλο. Mόλις όμως έγινε γνωστή η ιστορία αυτή, ξεκίνησαν  δωρεές από ανθρώπους που είδαν τη φωτογραφία και έτσι ο John απέκτησε τη δυνατότητα να παρέχει θεραπεία στον Schoep παρατείνοντας τη ζωή του. «Ο Schoep είναι σε απίθανη κατάσταση τώρα,» είπε ο Unger. «Μέσω της θεραπείας που έγινε δυνατή χάρη στις δωρεές από ανθρώπους που είδαν τη φωτογραφία, είναι σα να έχουμε γυρίσει το ρολόι ενάμιση χρόνο πίσω.»
Ο ιδιοκτήτης λοιπόν αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ίδρυμα, όταν τα λεφτά ξεπέρασαν κατά πολύ το αναγκαίο ποσό για τη θεραπεία του Schoep, προκειμένου να βοηθήσει οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων να βρουν φροντίδα για τα γέρικα σκυλιά τους.
newsbomb.gr