Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

O Λουκάς Τζανής ΚΛΕΙΝΕΙ τη ΔΗΚΕΠΑ

Κάθε μέρα που περνάει η Δημοτική Επιχείρηση οδηγείτε όλο και πιο κοντά στο κλείσιμο...Μιας επιχείρηση η οποία απασχολεί γύρω στα 160 άτομα και συμμετέχουν στα προγράμματά και τις δραστηριότητές της πάνω από 2500 παιδιά. Μιας επιχείρησης η οποία κάποτε φημιζόταν για το κοινωνικό-πολιτιστικό και αθλητικό της έργο.

Η σημερινή Διοίκηση και ο κ. Λουκάς Τζανής φέρει αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση που....
επικρατεί.

Μέσα στα δυο χρόνια διοίκησής του είχαμε αλλαγή 3 φορές Προέδρου και μελών του Συμβουλίου της Επιχείρησης. Είχαμε το πρωτοφανές φαινόμενο οι εργαζόμενοι να είναι 1 (!!!) χρόνο απλήρωτοι. 160 οικογένειες εν μέσω της κρίσης να είναι επί ένα χρόνο χωρίς ούτε ένα ευρώ και να είναι στα όρια της κοινωνικής - οικονομικής - ηθικής εξαθλίωσης.

Η αντιπολίτευση έχει κάνει σχεδόν τα πάντα. Ο Ζαχαρίας Ζούπης και η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ έχουν κάνει αγώνα δρόμου. Πάνω από είκοσι (20!!!!) άρθρα-παρεμβάσεις τον τελευταίο χρόνο για τους εργαζόμενους, συνεχείς αναφορές στα Δημοτικά Συμβούλια, αναφορές στην Περιφέρεια. Με λίγα λόγια είναι δίπλα στους εργαζόμενους.
Επίσης και από την Αντιπολίτευση από τη μεριά του κ. Μελά, ο κ. Κούβαρης και εκείνος δίνει τον δικό του αγώνα.
Οι προτάσεις που έχει κάνει η αντιπολίτευση αρκετές. Δυστυχώς η αδράνεια της Διοίκησης Τζανή ακόμα μεγαλύτερη. Άφησε απροστάτευτους τους εργαζόμενους και έκανε μια πετυχημένη Δημοτική Επιχείρηση, Επιχείρηση-μπάχαλο.

Η παραιτήσεις πρώην στελεχών της Διοίκησης Τζανή και τα λεγόμενα τους περιγράφουν την κατάσταση φρίκης που επικρατεί στο Δήμο και τη Δημοτική Επιχείρηση. Έχουμε και λέμε:

Ο κ. Πατσάκης στη παραίτησή του ανέφερε για "σκουπίδια" που απειλούν καθημερινά τη ζωή μας λόγο της παντελούς έλλειψης γνώσης, διάθεσης και προγραμματισμού, κοντεύουν να πνίξουν το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, για ρουσφέτια και αναξιοκρατία, για παραεκκλησιαστικούς και επιχειρηματικούς κύκλους.
Ο Γιάννης Τσούτσας επίσης στην παραίτησή του ανέφερε τραγελαφικές καταστάσεις: Μίλησε για διάλυση του Δήμου και των δομών του, για κατάρρευση της Δημοτική Επιχείρησης από επιλογή του Δημάρχου, για αμφισβήτηση και σε αδιέξοδο των προγραμμάτων ΑΜΕΑ και ΟΑΕΔ από επιλογή του Δημάρχου, για υποβάθμιση βασικών υπηρεσιών του Δήμου προς τους πολίτες.
Ο Μπάμπης Μανουσιάδης ανεξάρτητος πλέον και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος του Λουκά Τζανή σε δήλωσή του κατηγόρησε τον Λουκά Τζανή ότι "εξαναγκαζόντουσαν" σε θέματα λήψης αποφάσεων, επίσης ότι οδηγεί την Επιχείρηση στο κλείσιμο.
Η Μαρία Μαράκου στην παραίτησή της μίλησε για "εθελοντές" με ή χωρίς συμβάσεις, για δεκάδες Συμβάσεις Επεξεργασίας προτάσεων, που άλλες υποκρύπτουν προσλήψεις ημετέρων και άλλες μελέτες που θα έπρεπε να ανατεθούν μέσω άλλων διαδικασιών και με άλλη κοστολόγηση, για υποβάθμιση του ρόλου του δημοτικού συμβουλίου στο οποίο συνειδητά δεν έρχονται προς συζήτηση κορυφαία θέματα της πόλης, για αυταρχικές συμπεριφορές της δημοτικής αρχής απέναντι σε φορείς της πόλης μας, για εγκατάλειψη της Δημοτικής Επιχείρησης στη μοίρα της

Ύστερα από όλα αυτά πιστεύω ότι ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του και για τους λόγους που κλείνει η Επιχείρηση αλλά και για το τι εστί Δημοτική Αρχή Λουκά Τζανή.

Ο Λουκάς Τζανής θα εύχεται να ζητήσει η Τρόικα να κλείσουν οι Δημοτικές Επιχειρήσεις, για να έχει να πει κάτι... Για να κρύψει το έγκλημα, την κακοδιαχείρηση. Για να κρύψει, ότι για ένα χρόνο δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ επιδότηση, στραγγαλίζοντάς την!!!!!

Προσωπική μου άποψη είναι ότι πλέον τα ψέματα όμως τελείωσαν. Τα λόγια στέρεψαν. Η Επιχείρηση σε 3 μήνες από τώρα θα κλείσει όπως λέει και ο νόμος διότι για δυο συνεχείς χρονιές θα έχει ζημιές.

Από δω και πέρα το θέμα είναι ένα. Να δούμε τι θα γίνουν οι Εργαζόμενοι και πως θα πάρουν τα χρωστούμενα τους αυτές οι οικογένειες. Είναι χρέος όλων όσων αγαπάμε αυτή τη πόλη να δώσουμε μια λύση...εγώ προσωπικά και η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ότι περνάει από το χέρι μας θα το κάνουμε. Το τελευταίο λόγο όμως και την κύρια ευθύνη την έχει ο ίδιος ο Δήμαρχος.