Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Aναρίθμητα Τίποτα

Aπό έναν αναγνώστη:

αναρίθμητες φορές έχω ακούσει την καταδίκη των μέτρων από δεξιά και αριστερά.
αναρίθμητες φορές έχω ακούσει την αναγκαιότητα νέων μέτρων
αναρίθμητες φορές η Ελλάδα έχει σωθεί
αναρίθμητες δηλώσεις για άνοιγμα και φορολόγηση λογαριασμών μεγαλοκαταθετών
αναρίθμητες φορές η Ελλάδα έχει βρεθεί στο χείλος του γκρεμού με απειλές για χρεωκοπία (τι να έχει άραγε συμβεί και αυτή η λέξη ακούγεται τόσο αμαρτωλή)
αναρίθμητες λύσεις έχουν προταθεί χωρίς την εξέταση της βιωσιμότητας τους στο ελάχιστο
αναρίθμητες κραυγές απόγνωσης πνιγμένες στο δίκιο και καταδικασμένες στο θάνατο (ακούγεται τόσο μακρυνό?)
αναρίθμητες καταγγελίες και υπόνοιες για πολιτικές ατασθαλίες
αναρίθμητες γκλοπίές ενάντια στον κακό ‘αντιστασιακό’,'κουμουνιστή’,'αναρχικό’,'αριστερό’,'φασίστα’,'αριστερό φασίστα’,'χούλιγκαν’,'λαθρομετανάστη’
αναρίθμητες μολότωφ εναντίον των ΜπαΓουΔο, ΜΑΤ, Ζ, Δ, Η, Θ και πάει λέγοντας
αναρίθμητες τελεσίδικες δηλώσεις και υποσχέσεις
αναρίθμητες σειρές θα μπορούσα να γράψω αλλά μην το κουράζουμε.
Καμμία από αυτές τις σειρές δε θα χρειαζόταν να σκεφτείς πάνω από μερικά δευτερόλεπτα για να την εντοπίσεις μέσα στη ζωή σου.
Καμμία δήλωση όσο ηχηρή και να ήταν δεν οδήγησε σε πράξεις, θυμάμαι και αναπολώ το κλασσικό οι λογαριασμοί μου είναι ανοιχτοί όποτε μου το ζητήσει η δικαιοσύνη ή το ακόμα πιο έξυπνο ‘τελευταία μέτρα’ (με ρήτρα για να μην φανώ πολύ ψεύτης…).
Καμμία μολότωφ δεν έφτασε να πονέσει κάποιο από τα πιόνια που σε κυβερνάνε ελληνάρα, αδερφό χτυπάς που έχει διαφορετική αντίληψη από σένα σε σχέση με την κοινωνία δεν ενστερνίζεται απαραίτητα τις πολιτικές του κάθε χοντρόπετσου. Το χέρι που θα του κάψεις δε θα μπορέσει να σε σώσει αύριο ή δες το συναισθηματικά να χαιδέψει το κεφάλι του παιδιού του.
Καμμία γκλοπία σου δεν χτυπάει εγκληματία και επικίνδυνο όπως αυτά που σε όρισε το πολίτευμα να κυνηγάς, μπορεί να σαι γεννημένος χούλιγκαν και στρατόκαβλος αλλά και συ αδερφό χτυπάς που αγωνίζεται ΚΑΙ για σένα, ναι και για σένα. Το κατάλαβες πιστεύω πρόσφατα όταν ένιωσες το μακρύ χέρι της λιτότητας στα απόκρυφα σου. ΞΥΠΝΑ ο εχθρός ποτέ δεν θα βγαινε στο δρόμο να σε αντιμετωπίσει, δεν είναι έξυπνο ούτε αποτελεσματικό να βαράει εσένα.
Καμμία καταδίκη ενεργού πολιτικού δεν είδαμε, καμμία άρση βουλευτικής ασυλιας (άλλη ιδιότητα για νομπελ) που να οδήγησε σε εξονυχιστική έρευνα και καταδίκη. Όταν ακούει κανείς εξεταστική επιτροπή και βουλή στην ίδια βαρύγδουπη δήλωση αναρωτιέται… Είναι δυνατόν το αριστερό μου χέρι να κόψει το δεξί επειδή αυνανίστηκα?
Καμμία έρευνα για το ποιος οδήγησε στις εκατόμβες νεκρών αφιερωμένες στον θεό των λογιστών, μονάχα δηλώσεις λύπης και μέτρα.. φορολογήστε την αυτοκτονία να ξεχρεώσουμε ξεφτέρια.
Καμμία επιτροπή ή ΜΚΟ δεν έχει δημιουργηθεί με μοναδικό σκοπό την εξέταση των πιθανών σεναρίων και αναζήτηση λύσεων για την αποδέσμευση της χώρας από τους δανειστές και πραγματική σωτηρία της, μήπως όμως δοσίλογοι υπέγραψαν ρήτρες και μνημόνια για να μας δέσουν στους δήμιους μας? απαγορεύοντας ακόμα και τον εξωτερικό μας δανεισμό επιβάλλοντας ένα μαζοχιστικό μονοπώλιο?
Καμμία φορά δεν έχει αφιερώσει κάποιος από τους πολιτικάντηδες ώρες για να εξηγήσει στον λαό ΠΩΣ η χώρα απειλείται από το χρέος που βαφτίζεται ανάλογα με την ώρα της ημέρας διαχειρίσιμο ή μη, ειδικά μάλιστα όταν κάποιο διορισμένο πιόνι προσπαθεί να μας πείσει πως προσπαθεί για το κοινό καλό πίσω από κλειστές πόρτες.
Καμμία περίπτωση δεν υπάρχει ένας απλά σκεπτόμενος άνθρωπος, να πιστέψει πως εφόσον και μόνο ανακοινώνεται το άνοιγμα λογαριασμών, έστω και μια μέρα πριν αυτό γίνει πράξη, δεν θα οδηγήσει σε μαζική αποχώρηση των κεφαλαίων όχι μόνο από την χώρα αλλά και την ήπειρο, πόσο μάλλον όταν έχουν περάσει μήνες από τις βλακώδεις δηλώσεις για εισροή εκατομμυρίων από αφορολόγητους τόκους..
Καμμία λέξη δεν χρειάζεται να εξηγήσω το ανέκδοτο της υπόθεσης σωτηρίας εφόσον περισσότερες φορές έχει σωθεί η Ελλάδα παρά ο στρατιώτης RYAN στα ελληνικά κανάλια.
Καμμία ποσότητα εισπρακτικών μέτρων δεν θα οδηγήσει στην εξυγίανση της οικονομίας μας όσο εξυπηρετείται ένα παράλογο χρέος (βιώσιμο για ποιους? μπερδευτηκα).
Καμμία καταδίκη δεν υπήρξε ουσιαστική, παρά μόνο απέδειξε πόσο προσηλωμένος σαν λαός (οι πολιτικοί είναι οι εκπρόσωποι σου αν δεν το έχεις σκεφτεί) είμαστε στην τυχαρπαστική ιδεολογία μας, την ταχα μου ελευθερία, την αυταρέσκεια που μας διακατέχει ως έθνος και τέλος στο εκκωφαντικό ηλίθιο ψέμα <<Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει>>.

Εσύ