Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΓΟΡΑΣ - ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ


Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής του νεοσύστατου Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου και αισθανόμενοι την υποχρέωση που έχουμε έναντι των συνδημοτών μας αποφασίσαμε ως Ομάδα της Μείζονος Δημοτικής Αντιπολίτευσης να προβούμε στη σύντομη αλλά σαφή απεικόνιση της κατάστασης που διέπει σήμερα το Δήμο μας.
Ειδικότερα, μόνο λύπη προκαλεί στους πολίτες του Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου η εικόνα μιας Δημοτικής Αρχής που όχι μόνο αγνοεί τη λέξη ''Ανάπτυξη'' αλλά παράλληλα έχει καταφέρει, με την έκδηλη οργανωτική αδυναμία που τη διέπει, να μετατρέψει τη καθημερινότητα του δημότη σε τροχοπέδη που διαταράσσει ακόμη και τη στοιχειώδη ποιότητα ζωής του....

 Συνιστά πλέον κοινή διαπίστωση μεταξύ των δημοτών μας η παραδοχή ότι η παροχή των δημοτικών υπηρεσιών είναι αμιγώς προβληματική. Το παράδοξο της όλης υπόθεσης είναι ότι στο διάστημα των τελευταίων δύο ετών οι πολίτες του Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου είδαν μια σημαντική αύξηση των δημοτικών τελών που αντί να συνοδευτεί με την αντίστοιχη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών τελικώς συνέβη το εντελώς αντίθετο. Έτσι, υπηρεσίες όπως η Καθαριότητα, ο Ηλεκτροφωτισμός, η Ύδρευση κ.α. γνωρίζουν, είτε λόγω αμέλειας είτε λόγω έλλειψης κεντρικού συντονισμού, μια πρωτοφανή απαξίωση που δυσχεραίνει σε υπέρμετρο βαθμό τόσο τη καθημερινότητα των συνδημοτών μας όσο και την εύρυθμη λειτουργία των τοπικών επιχειρηματικών μονάδων. Η παραπάνω κατάσταση, εκτός από το φαινόμενο της διοικητικής παράλυσης, αναδεικνύει και το πως τα μέλη της πλειοψηφούσας ομάδας εντός του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου αντιλαμβάνονται την Αρχή της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Εξάλλου, τι κοινωνική δικαιοσύνη να περικλείεται στη νοοτροπία μιας ομάδας δημοτικής πλειοψηφίας  που υποχρεώνει τη τοπική κοινωνία σε αύξηση δημοτικών εισφορών με ταυτόχρονη κάκιστη (έως ανύπαρκτη) παροχή υπηρεσιών ;
Στη παραπάνω εικόνα έρχεται να προστεθεί και το γεγονός ότι ο Δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής απαξίωσης που βιώνει και σε αντίθεση με τη πλειοψηφία των υπολοίπων δήμων της χώρας δεν υλοποιεί σήμερα κανένα έργο χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ. Σε μια εποχή που η οικονομική στήριξη της Αυτοδιοίκησης είναι περιορισμένη από το κεντρικό κράτος είναι αδιανόητο οι τοπικοί άρχοντες είτε από απραξία είτε από διάθεση αυτό-υπονόμευσης να ναρκοθετούν την οποιαδήποτε αναπτυξιακή πρόκληση για τη περιοχή και μάλιστα όταν αυτή έχει έτοιμη χρηματοδότηση την οποία οι φέροντες τη πλειοψηφία εντός του δημοτικού συμβουλίου - με αποκλειστικά δική της υπαιτιότητα - έχουν φροντίσει να απεμπολήσουν. Αν σε όλα αυτά προστεθεί η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτικών αποφάσεων που είτε δεν υλοποιούνται καθόλου είτε υλοποιούνται ετεροχρονισμένα και διαστρεβλωμένα από το περιεχόμενο της ψήφισης τους τότε εύκολα προκύπτει το συμπέρασμα ότι η πλειοψηφούσα δημοτική ομάδα του Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου κινείται, πολλές φορές, στα ευαίσθητα όρια της νομιμότητας. Αν και πολλές φορές γινόμαστε και μάρτυρες αρκετών ''αυθαίρετων'' κινήσεων που στερούνται παντελώς αντίστοιχων αποφάσεων είτε από το δημοτικό συμβούλιο είτε από τη Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση (κανονιστικές αποφάσεις). Επίσης, η διαφάνεια στην επικράτεια του δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου πλήττεται και από μια σειρά έκνομων δραστηριοτήτων καθώς ουκ ολίγες φορές έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο της πρόσληψης ακατάλληλων, προς τις προτεινόμενες θέσεις, ατόμων ή της ύπαρξης ''εικονικών προσλήψεων'' με αποτέλεσμα οι πραγματικοί εργαζόμενοι να μην είναι καταχωρημένοι στο αντίστοιχο οργανόγραμμα του Δήμου !!!
Ως Μείζονα Δημοτική Αντιπολίτευση δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε εκπτώσεις σε θέματα διαφάνειας και γι' αυτό, όπως είναι η πάγια τακτική μας, είμαστε αποφασισμένοι να απευθυνόμαστε έναντι των συνδημοτών μας πάντα με τη Γλώσσα της Αλήθειας. Με τη σημερινή κατάσταση δεν επιχαίρουμε καθώς για εμάς το συμφέρον της περιοχής μας είναι πέρα και πάνω από μικρόψυχες και μικροπολιτικές συλλογιστικές αλλά παράλληλα δεν έχουμε το δικαίωμα να σωπάσουμε απέναντι σε νοσηρές καταστάσεις που υπονομεύουν το μέλλον την περιοχής μας. Με αφορμή την ακλόνητη προσήλωση μας στις αρχές της Διοικητικής Αποτελεσματικότητας και της Διαφάνειας καταθέσαμε προ τριμήνου στον αρμόδιο εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Βόλου έναν εμπεριστατωμένο και πλήρως τεκμηριωμένο φάκελο με τα ''έργα και τις ημέρες'' της πλειοψηφούσας ομάδας του Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου για το χρονικό διάστημα των δύο τελευταίων ετών, στη προσπάθειά μας να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του Δήμου από ενδεχόμενες νομικές περιπέτειες που θα οφείλονται καθαρά στην οκνηρία της κυρίαρχης δημοτικής αντίληψης.