Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Απεργία: Ομάδες περιφρούρησης και αποκλεισμός των Εμπορικών Κέντρων

Ομάδες περιφορούρησης για τη μεγάλη απεργία της Πέμπτης συγκροτεί ο εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευθύμιος Μίλκογλου, θα υπάρξουν ομάδες τόσο από τον Εμπορικό Σύλλογο όσο και από τα υπόλοιπα κλαδικά σωματεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών για την ενημέρωση και περιφρούρηση στις επιχειρήσεις. Παράλληλα θα αποσταλούν επιστολές στα πολυκαταστήματα ξένων συμφερόντων προκειμένου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Σε διαφορετική περίπτωση σχεδιάζεται αποκλεισμός των κέντρων . Δεν διευκρινίζεται αν ο αποκλεισμός θα περιβάλλει τα καταστήματα χονδρικής πώλησης και τα μεγάλα μάρκετ της πόλης.

"Δεν ξοδ�ύουμε ούτε ευρώ την Πέμπτη"

Η πίεση των εμπόρων αφορά σε πλήρη αναστολή λειτουργίας την Πέμπτη, συσκότιση από το βράδυ της Τετάρτης αλλά και συμμετοχή ακόμη και των επιχειρήσεων εστίασης και καφέ της πόλης στην κινητοποίηση. Καλούν τον κόσμο να μην ξοδέψει καθόλου χρήματα την Πέμπτη καθώς επίσης και να καλύψει τις ανάγκες του από την Τετάρτη για την επιτυχία της προσπάθειας.

Περιφρούρηση και από την Ομοσπονδία

Άλλωστε, όπως επισημάνθηκε και από τον Πρόεδρο της ΟΕΒΕΞ Σωτήρη Τσιακίρογλου, η απόφαση για συμμετοχή στην απεργία αφορά όλους του! ς κλάδους που εκπροσωπούνται στην Ομοσπονδία και θα υπάρξουν ομάδες που θα ενημερώσουν την Τετάρτη και θα περιφρουρήσουν την απεργία την Πέμπτη. Θα υπάρχει μία ομάδα ανά κλάδο. Και οι επαγγελματίες εμφανίζονται διατεθειμένοι να αποκλείσουν τους πολυχώρους την Πέμπτη, αν αρνηθούν.

Η συμμετοχή θα είναι μαζική σε όλη την Περιφέρεια και αυτό που επισημαίνουν οι έμποροι της Ξάνθης είναι ότι πρέπει και η περιοχή της Ξάνθης να είναι το ίδιο συγκεντρωμένη στο στόχο της κινητοποίησης, λόγω της κρίσιμης κατάστασης, καλώντας σε «βροντερό παρόν».