Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Πλέον ο Ευ. Βενιζέλος βάλλεται πανταχόθεν...

Του Αιμίλιου Περδικάρη
Υπό διαφορετικές συνθήκες, θα επρόκειτο για μια είδηση που περνά στις παραπολιτικές στήλες. Το γεγονός, όμως, ότι η πρώτη on the record αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Ευ. Βενιζέλου έρχεται από την «Αριστερή Πρωτοβουλία», έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον...
Πρώτον, διότι ο επικεφαλής της, Γ. Παναγιωτακόπουλος στήριξε τον κ. Βενιζέλο στην κούρσα διαδοχής και ουσιαστικά υπήρξε ο σύνδεσμός του με το λεγόμενο «παλαιό ΠΑΣΟΚ» (το οποίο πρακτικά το 2007 τού είχε κόψει το δρόμο προς την ηγεσία του Κινήματος).

Και δεύτερον, διότι στην πανελλαδική συνάντηση των στελεχών της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» το Σαββατοκύριακο έδωσαν το παρών αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ – με προεξάρχοντα τον Κ. Σκανδαλίδη, ο οποίος από… «άνθρωπος του προέδρου» έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους… μπελάδες για τον κ. Βενιζέλο.
Την ίδια σ�ιγμή, ο Γ. Ραγκούσης σε δηλώσεις του στην «Καθημερινή» ουσιαστικά παρακίνησε τον κ. Βενιζέλο να εγκαταλείψει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι με τις κινήσεις του το μετατρέπει σε… ΚΟΔΗΣΟ.
Παράλληλα, η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του κ. Βενιζέλου φαίνεται ότι απελευθερώνει αρκετούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ως προς τη στάση τους στην ψηφοφορία για τα μέτρα. Γεγονός που δημιουργεί αναταράξεις όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ, αλλά σε ολόκληρο το κυβερνητικό οικοδόμημα – χωρίς να λαμβάνονται καν υπόψη οι αντιδράσεις (και οι προθέσεις) του Ανδρ. Λοβέρδου και του ! – προσωπικού συμβούλου του κ. Βενιζέλου, σύμφωνα με τον τίτλο του – Μ. Ανδρουλάκη.
Ως προς το ψήφισμα της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» και την ουσία του, θέτει ως όρους για την παραμονή των στελεχών της στο ΠΑΣΟΚ την άμεση αποχώρηση από την κυβέρνηση και την καταγγελία των μνημονίων και των πολιτικών της τρόικα. Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν, μεταξύ άλλων και πέραν του κ. Σκανδαλίδη, οι Απ. Κακλαμάνης, Θ. Μωραΐτης, Άννα Νταλάρα, Σπ. Παπασπύρος, Κ. Ασκούνης, ενώ τον κ. Βενιζέλο «θεσμικά» εκπροσώπησε ο Ν. Σαλαγιάννης.

capital.gr