Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Συνελήφθησαν 11 οδηγοί ταξί στο κέντρο της Αθήνας

Συνολικά 11 οδηγοί ταξί συνελήφθησαν χθες το βράδυ στο κέντρο ...
της Αθήνας επειδή είχαν «πειράξει» το ταξίμετρο και τις ταμειακές μηχανές ώστε να μην κόβουν αποδείξεις.

Αναλυτικότερα, χθες το βράδυ μετά από ειδική επιχείρηση αστυνομικών των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Δι�ύθυνσης Τροχαίας Αττικής, συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου Αθηνών και συγκεκριμένα στις περιοχές Σύνταγμα, Μοναστηράκι και Ομόνοια 11 άτομα εκ των οποίων οι 10 ήταν οδηγοί ταξί ενώ ένας ήταν και ιδιοκτήτης.

Οι 10 από αυτούς είχαν «πειράξει» τις ταμειακές μηχανές των οχημάτων τους ώστε να είναι αδύνατη η έκδοση αποδείξεων ενώ ο ένας είχε παρέμβει και στην ένδειξη του ρολογιού του ταξιμέτρου, ώστε η ένδειξη της ταρίφας να είναι διπλή αντί μονής. Επίσης, ένας από αυτούς είχε αποσυνδέσει εντελώς την ταμειακή μηχανή του οχήματος από την ηλ! εκτρική παροχή, καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο αδύνατη την έκδοση αποδείξεων.

Επιπλέον, μεταξύ των ίδιων, βρέθηκε στην κατοχή ενός 37χρονου από τους παραπάνω οδηγούς βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 1,2 γραμμαρίων. Σε βάρος όλων των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των διατάξεων «περί φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών», ενώ για τον ένα και για παράβαση της νομοθεσίας «περί ναρκωτικών ουσιών» και θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.