Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Σαμαράς: Αποχαιρετώ το Μαξίμου...


Αφήνει το Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός, όπως ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο, κι ετοιμάζεται να "μετακομίσει"....



στα γραφεία των υπουργών του!

«Θα είμαι πλέον ελάχιστα στο Μαξίμου και συχνά στα υπουργεία, θα είμαι ένας διαφορετικός πρωθυπουργός», είπε χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο και απευθυνόμενος στα στελέχη της κυβέρνησης τόνισε ότι θα είναι κοντά τους και τους κάλεσε να θέσουν στοχοχρονοδιαγράμματα που θα τηρούνται.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για το τιτάνιο έργο που έκανε σε σύντομο διάστημα, αλλά και τους υπουργούς που, όπως είπε, τα έδωσαν όλα σε σημείο αυτοθυσίας.

Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις αποφάσεις του Eurogroup και από το κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την Ελλάδα στο εξωτερικό και υπογράμμισε ότι προτεραιότητά του πλέον είναι η αλλαγή του κλίματος και στο εσωτερικό και η ανακούφιση των κοινωνικών ομάδων που κυρίως πλήττονται από την κρίση.

«Το τελευταίο διάστημα είχαμε το μεγάλο ζήτημα της ευρωπαϊκής μάχης. Αυτή η μάχη τερματίστηκε στο τελευταίο Eurogroup», είπε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι πλέον η κυβέρνηση στο εξωτερικό είναι αξιόπιστη.

«Δεν θα επιτραπεί σε κανένα να τραυματίσει την αξιοπιστία της Ελλάδας», είπε και υπογράμμισε ότι «πρέπει να κάνουμε σωστή διαχείριση των προβλημάτων. Δεν γίνεται να μιλάμε για επιτυχία, όταν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα, τώρα όλα έληξαν. Από το χθες αντλούμε συμπεράσματα. Θα διορθώσουμε τα όποια λάθη στη λειτουργία μας».

Ο πρωθυπουργός έδωσε σαφείς οδηγίες για να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, καθώς -όπως ανέφερε- είναι δράσεις φιλικές προς την κοινωνία και κάνουν καλό στην ανταγωνιστικότητα.

Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε το τρίπτυχο στο οποίο θα κινηθεί το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση: αυστηρή εποπτεία κάθε υπουργείου στον προϋπολογισμό του (θα υπάρχει ο αυτόματος μηχανισμός ελέγχου), εφαρμογή των μέτρων χωρίς χαλάρωση, και βοήθεια όλων στις αποκρατικοποιήσεις. Στόχος είναι κάθε υπουργείο να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα και για αυτό υπάρχει και ο αυτόματος μηχανισμός εποπτείας.

«Με το πλεόνασμα θα μπορούμε το 70% να το διαθέσουμε για διόρθωση αδικιών», επεσήμανε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έθεσε ως βασικό στόχο την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.