Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΜΙΩΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ...

Με επιστολή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σάμπι Μιωνής διαψεύδει δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου που τον ενέπλεκαν στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Συγκεκριμένα ο κ. Μιωνής αναφέρει : ...
'Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας το ''Βήμα της Κυριακής'', σχετικά με το δικαιούχο �ης μεγαλύτερης κατάθεσης των 550 εκ. δολαρίων της λίστας Λαγκάρντ, επιθυμώ να διευκρινίσω τα παρακάτω προς αποκατάσταση της αλήθειας :
1.Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δε γνωρίζω, δεν έχω συναντήσει ποτέ, ούτε έχει οποιαδήποτε, άμεση ή έμμεση, σχέση με το λογαριασμό των 550 εκ.δολαρίων ή με εμένα, η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου, ούτε οποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογένειας Παπανδρέου.
2.Ο δικαιούχος του λογαριασμού ήταν Αμοιβαίο Κεφάλαιο επενδύσεων που είχε μετοχές του εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Ιρλανδίας. Όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία τα χρήμα! τα των Αμοιβαίων Κεφαλαίων είναι κατατεθειμένα σε τράπεζα Θεματοφύλακα, δηλαδή στην HSBC στη συγκεκριμένη περίπτωση, γεγονός που τεκμηριώνεται και από το ενημερωτικό δελτίο του Αμοιβαίου Κεφαλαίου ( στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου). Κανένα φυσικό πρόσωπο, ούτε η Μαρία Παντελή, ούτε εγώ, δεν είμαστε ιδιοκτήτες του λογαριασμού. Ο δικαιούχος των 550 εκ. δολαρίων είναι το Αμοιβαίο Κεφάλαιο και οι μεριδιούχοι του. Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της ανακρίβειας, η εμφάνιση μου ως δικαιούχου των 550 εκ. δολαρίων είναι ανάλογη του ισχυρισμού ότι ο διευθύνων σύμβο�λος μιας τράπεζας είναι και δικαιούχος των καταθέσεων της τράπεζας.
3. Ήμουν Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας  διαχείρισης του εν λόγω Αμοιβαίου Κεφαλαίου μέχρι τον Ιούνιο του 2009 και η Μαρία Παντελή υπάλληλος της εταιρείας. Η εταιρεία διαχείρισης του Αμοιβαίου Κεφαλαίου ανήκε από το Φεβρουάριο του 2006 στην εισηγμένη στην Ελβετία τράπεζα EFG International.