Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Τι αλλάζει στην Α’ Αθηνών για τη ΝΔ

Μεγάλες ανακατατάξεις στην Α' Αθηνών δείχνουν για τη ΝΔ οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις.

Σε τελευταία σφυγμομέτρηση που έκλεισε πριν λίγο, διαπιστώνονται ανατροπές σε μια περιφέρεια που θεωρείται παραδοσιακά «κλειδί» για τη ΝΔ, και στην οποία πρωταγωνιστούσαν παλαιότερα στελέχη όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γιώργος Βουλγαράκης και ο Γιώργος Αλογοσκούφης....



Μάλιστα, η δημοσκόπηση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αποτυπώνει το σκηνικό που διαμορφώνεται για τη ΝΔ μετά τις διαγραφές των «ανταρτών» που καταψήφισαν το νέο μνημόνιο, μεταξύ των οποίων η Έλενα Κουντουρά, που προσχώρησε στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και η Ελίζα Βόζενμπεργκ, της οποίας η επιστροφή στη Συγγρού είναι αναμενόμενη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, την πρωτιά έχει ο αντιπρόεδρος του κόμματος και υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος –που εμμένει πάντοτε να διεκδικεί την εκλογή του με σταυρό, αρνούμενος τοποθέτησή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας- ο οποίος δεν φαίνεται να έχει απώλειες από τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Δεύτερος, αλλά χωρίς να απειλεί επ' ουδενί την κυριαρχία του κ. Αβραμόπουλου, έρχεται ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος, που στα μεγάλα του «ατού» είναι η απήχησή του σε «καραμανλικές» ψήφους.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας στην Περιφέρεια Αθηνών, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος επωφελείται από την σταθερή ανάδειξη του ζητήματος της ΑΟΖ αλλά και επιβραβεύεται, όπως φαίνεται, από τους ψηφοφόρους που απορρίπτουν το ενδεχόμενο συνεργασιών με το ΠΑΣΟΚ.

Έκπληξη είναι η τέταρτη θέση του πρώην δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη, που βλέπει τα ποσοστά του να μεγαλώνουν, μετά την απογοήτευση των Αθηναίων για τα πεπραγμένα αλλά και τη στάση του διαδόχου του και ανθυποψήφιού του, Γιώργου Καμίνη.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η τομεάρχης Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, που για πρώτη φορά κατεβαίνει ως υποψήφια στην Α' Αθηνών και διαμορφώνει τώρα τη στρατηγική της στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Έκτος έρχεται ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ και υιός του ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ, Ανδρέας Ψυχάρης, που παρότι για πρώτη φορά αναμένεται ότι θα κάνει το «ντεμπούτο» του στην πολιτική σκηνή, έχει ισχυρή στήριξη μερίδας μέσων ενημέρωσης και ενεργών στελεχών της ΝΔ.

Στην έβδομη θέση βρίσκεται ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, που απειλεί να εκτοπίσει την Φωτεινή Πιπιλή από τη Βουλή, καταλαμβάνοντας την κοινοβουλευτική της έδρα.

Βέβαια, μέχρι τις εκλογές απομένει διάστημα άνω του ενός μηνός. Κι όπως όλοι ξέρουν, στην πολιτική, ένας μήνας είναι μεγάλο διάστημα…
www.newsbomb.gr
www.athinapoli.gr